fesztivál

2019.08.19. 07:00

A megye egyik legszebb rendezvénytere lett a Duna-part

Két napig szinte minden a „bárkáról” – Tolna jelképéről – szólt a hétvégén a városban. Ez tulajdonképpen természetes is, tudván, hogy pénteken és szombaton a Bárka Fesztivál zajlott a településen.

Steinbach Zsolt

20190817_Tolna_Bárka Fesztivál Tolna_Fotó: Mártonfai Dénes/MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Pénteken a MAG-Házban – nemrég váratlanul elhunyt – fotóriporter kollégánk, Gottvald Károly életmű-kiállításával indult a program. (A tárlat fotói között a tolnai bárka is szerepel.) Ezután az új helytörténeti kiadvány, a Tolna – Bárka az idő hullámain című könyv bemutatója zajlott. Este – immár a Duna-parton, az Alta Ripa Szabadidőparkban – a TLG Acoustic, a Láma Dalai és a Bad Times koncertje szórakoztatta a közönséget.

A szombati programokat már teljes egészében a megye egyik legszebb rendezvényterén, a megújított Duna-parton rendezték. Délelőtt a hagyományos halászléfőző verseny zajlott. A Czikk László-Schwebl János-Bajor László alkotta zsűri ítélete szerint a legfinomabb hallét a Bográcsforgatók csapata főzte, elnyerve a vándor fakanalat. A 2. helyezett a Vándorló Szépkorúak lett, a 3. a Mözsi Nyugdíjas Klub. A különdíjat a Tiszailé csapata kapta.

Délután táncbemutatók folytak a víziszínpadon, majd Appelshoffer Ágnes polgármester kívánt jó szórakozást mindenkinek, a hangulathoz egy hordó saját csapolású sörrel járulva hozzá. Ezután a tolnai ifjúsági fúvósok zenei kísérete mellett a MAG-Ház munkatársai által – újrahasznosított műanyag palackokból – készített bárkát úsztattak a holtágon a LapáTolna sárkányhajósai.

Este Baby Gabi, a Band Off Streets, majd a Bon Bon koncertjét élvezhette a publikum. A tűzijáték idén sem maradhatott el, a fesztivál szabadtéri diszkóval zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában