kultúra

2018.04.18. 15:30

Verssel dicsérték a költészet napját

Balázs László

A tamási Könnyű László Városi Könyvtár volt a helyszíne a 24. József Attila megyei szavalóversenynek. A háromtagú zsűri több korcsoportban értékelte a helyi és környékbeli iskolákból érkező versenyzők szavalatait. A József Attila versek mellett klasszikus és kortárs költők versei is elhangzottak – mondta Czompó Márta könyvtáros. Összesen harminchét versmondó vett részt a megmérettetésen. A zsűri tagja volt Cs. Mayer Katalin költő, Kántor Erzsébet kulturális szakember és Szinák Renáta könyvtáros-újságíró.

Helyezettek

I. kategória (5-6. osztály): 1. Juhász Barnabás (József Attila Általános Iskola Dombóvár) és Schwáb Noémi (Würtz Ádám Általános Iskola Tamási), 2. Lovas Laura (Würtz, Tamási), 3. Szirtes Diána (Hőgyészi Hegyhát Általános Iskola).

Különdíjasok: Szathmáry Milán (Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium Tamási), Ignácz Réka (Würtz, Tamási).

II. kategória (7-9. osztály): 1. Folkmann-Papp Petra (Tolnai Lajos Gimnázium Gyönk) és Papp Ivett (Vályi Péter Szakképző Iskola Tamási), 2. Kockás Kira (Vak Bottyán Általános Iskola és Gimnázium Simontornya), 3. Bakurecz Vanessza (Würtz, Tamási).

Különdíj: Rehák Zsófia (Würtz, Tamási).

III. kategória (10–12. osztály): 1. Haffner Kata (Tolnai, Gyönk), 2. Vonya Teodóra (Vak Bottyán, Simontornya).

IV. kategória (felnőttek): 1. Kovács Gabriella, 2. Piringer Lászlóné és Szabó Istvánné.

Különdíj: Varga Dezsőné.

A zsűri elnöke, Cs. Mayer Katalin Rezeda című kötetét adományozta Győri Sárának (Simontornya), Szerencsés Laurának (Tamási) és Schwáb Elizának (Tamási).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában