ünnepélyes átadó

2021.09.07. 20:19

Közel 1,2 milliárdból teljesült a bonyhádi sportkedvelők álma

Egy újabb mérföldkőhöz ért Bonyhád, hiszen kedden átadták a település egyik legjobban várt beruházását, a tavaly elkészült Városi Sportpályát. Az átadó jeles napjára ünnepséget szervezett az önkormányzat, melyen jeles személyek méltatták a milliárdos beruházás eredményét.

Szücs Bence

A Bonyhád Völgység Labdarúgó Club vezetése Bonyhád Város Önkormányzatával összefogva még 2017 novemberében, a sportszakmai célok elérése érdekében egy teljes körű, átfogó sportpálya-felújítási tervet dolgozott ki. A közös gondolkodás célja az volt, hogy 2-5 éves időtávlatban egy olyan beruházás alapjait rakják le, amelynek hasznát nemcsak a labdarúgó sportág, hanem a város teljes sportszerető rétege is kamatoztathatja.

Az álmok 2019 februárjában váltak valósággá, amikor Magyarország Kormánya 1 567 180 000 forint célzott támogatást ítélt meg a város sportfejlesztésére.

Az elnyert támogatási összegből egymilliárd forintot fordítottak a létesítmény korszerűsítésére, ehhez kapcsolódott a General Electric 154 millió forintos TAO támogatása és az önkormányzat 38 millió forintos önrésze, így mindösszesen 1 192 000 000 forintból válhatott valóra a bonyhádiak álma. Tavaly február végén indultak a kivitelezési munkálatok, melyek november 13-ára készültek el. A Sport utcai ingatlan a fejlesztéseknek köszönhetően teljesen átalakult.

Az ünnepségen elsőként Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője osztotta meg a jeles alkalomra szánt gondolatait. – 2016-ban két kikötéssel vállalhattam el a Bonyhádi Völgység Labdarúgó Club elnöki szerepét. Az első az volt, hogy a csapat megnyeri a megyei bajnokságot, a második pedig, hogy segítek olyan pályázati lehetőséget találni, melynek keretében teljesen megújul a sportpálya. Mindkét kikötés beteljesült, előbbi nem az én érdemem, hanem a kiváló játékosoké, utóbbi pedig Magyarország Kormányáé – hangsúlyozta.

Süli János, a Tolna Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke és Sárfalvi Péter helyettes államtitkár is gratulált a bonyhádiaknak a beruházáshoz. A köszöntők végén Filóné Ferencz Ibolya, a város polgármestere szólt a helyiekhez. – Megtisztelő, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, bízom benne, hogy egy olyan létesítményt teremtettünk, ami a bonyhádiak egészségét fogja szolgálni – mondta.

A megnyitó beszédeket követően Pataky Attila kápráztatta el produkciójával a lelátón ülő nézőket, majd a 4x100-as „All Star” váltófutó csapat avatta fel a megújult sportpályát. A program fél hattól az NB1-es Paksi FC és a házigazda Bonyhád VLC barátságos futballmérkőzésével folytatódott, a nap zárásaként pedig tombolát sorsoltak, ahol értékes nyereményeket nyerhettek a szerencsések.

A képen: Süli János, Potápi Árpád János, Sárfalvi Péter és Filóné Ferencz Ibolya

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!