Bátaszék SE

2022.01.24. 07:00

Kolbász és hurka adja az erőt a tavaszi folytatásra

Délelőtt pecsenyét, este kolbászt és hurkát kóstoltunk a Bátaszék SE közös disznóvágásán. Ha a csapat tavaszi szezonja is úgy sikerül majd, ahogy az asztalra került ételek, akkor bőven lesz ok az örömre.

Rónai Gábor

A pecsenye már kisült, amikor Bátaszékre értünk (Fotó: Makovics Kornél)

Javában főtt a hurkába való, amikor délelőtt fél tizenegy tájban befutottunk a bátaszéki futballcsapat disznóvágására. Szinte még köszönni sem volt időnk, már fel is volt tálalva a pecsenye az előrehozott, ám kétség kívül kihagyhatatlan ebédhez. Ahogy az elmúlt években, úgy most is disznóvágással indított a megyei első osztályú bajnokságban második helyen telelő egyesület. 

Lerch Béla elnök vezetésével korán nekikezdtek a munkának a klub vezetői, támogatói. Bármerre is nézett körbe az ember a klubszobában, mindenfelé finomságokba akadt a tekintete. Horváth István, a térség országgyűlési képviselője ajánlotta fel a százhúsz kilós disznót, ami már félbevágva érkezett meg a Vicze János Sporttelepre. A sertéságazat egykori miniszteri biztosa évek óta támogatja a csapatot egy-egy hízóval. Bár idén koronavírusos megbetegedése miatt kénytelen volt kihagyni az eseményt, lapunknak azt mondta, szurkol a csapatnak, hogy megnyerje a bajnokságot.

Hogy a szezon végére sikerül-e Dobra Benjaminéknak fellépni a dobogó tetejére, az a jövő zenéje, ám az őszi teljesítményük kiváló alapot ad ahhoz, hogy éltessék a reményt. A hatvanéves Kalmár Ferenc vezetőedzőnek többszörösen is volt oka koccintani a vacsoránál. Elsősorban csapata őszi produkciója, másodsorban pedig a születésnapja adott okot erre. „Ha úgy sikerül a tavaszunk is, mint az őszünk, akkor odaérhetünk az első helyre – szögezte le a szakember. – Aki ismer, az tudja, hogy mindig nyerni akarok, s az elmúlt fél évben be is bizonyították a srácok, hogy nem túlzó elvárás velünk szemben a bajnoki cím megszerzése” – mondta. 

Lerch Béla kissé óvatosabb volt, ő úgy fogalmazott, hogy a dobogón mindenképpen szeretnének megkapaszkodni, bár a Majosi SE és a Bonyhád VLC nagyon kemény ellenfélnek tűnik, nem is beszélve a kakasdiakról, akik bárkivel képesek felvenni a versenyt. A BSE játékosai két hete készülnek a bajnokság tavaszi folytatására. A keretet sikerült együtt tartaniuk, s megvannak a kiszemeltjeik is, akiket tavasszal szeretnének kék-fehérben látni. Edzőmeccset még nem játszottak, az elsőt szombaton fél kettőtől a Lovászhetény ellen vívják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!