OTB Bank Liga

2022.08.31. 19:03

A Kisvárda nyerte a veretlenek csatáját Pakson

Első vereségét szenvedte el Waltner Róbert irányítása alatt a Paksi FC, mely az OTP Bank Liga hétközi fordulójában hazai pályán 3–1-re alulmaradt a listavezető Kisvárda Master Gooddal szemben.

Berg Sándor

A kisvárdai kapusnak, Hindrich Ottónak nem sok munkája volt a mérkőzésen

Fotó: Molnár Gyula

Támadó futballal lehetett számolni a találkozón, hiszen a fordulót megelőzően a Kisvárda bajnokijain született a legtöbb gól (öt meccsen húsz), a paksiakén pedig a harmadik legtöbb (négy találkozón tizenhét). A várakozásokkal ellentétben a valóság már cseppet sem ezt mutatta, a vendégek láthatóan a kontrákban bíztak, míg Waltner Róbert együttesének vérszegény volt a támadójátéka.

Keveset mozogtak a játékosok, s ha náluk is volt a labda, nem tudták üresen álló társnak adni, ami rendre pontatlan passzt eredményezett. Az eddig stabilan jó formát mutató Szabó Bálint az eddigi leggyengébb produkcióját nyújtotta, nem csoda, hogy húsz perc után a paksi vezetőedző elsőként Bőle Lukácsot küldte el melegíteni.

Addig túl voltak a felek egy nagy szabolcsi helyzeten Ionut-Andrei Peteleu révén, illetve Jaroslav Navratil vezető találatán. Nincs mit szépíteni, jobban pörögtek a vendégek, a paksiak pedig mélyen tudásuk alatt játszottak, a gól nem volt benne az ő játékukban. A cseh támadó Lenzsér Bencét megelőzve, közelről lőtte ki Rácz Gergő kapuját. A helyzet képe a folytatásban sem változott, sőt, Driton Camaj éles szögből elvégzett szabadrúgását a sérült Nagy Gergelyt helyettesítő hálóőr bevédte a rövid saroknál.

A Budapest Honvéd elleni idegenbeli mérkőzés után másodszor ment kétgólos hátránnyal pihenőre a Paks, mely a szünetben három helyen is változtatott: Bőle mellett Balogh Balázs és Vas Gábor próbált lendületet adni csapata játékának (Szabó Bálint, Ostváth Attila és Sajbán Máté maradt az öltözőben). Waltner Róbert, még mielőtt a vendégjátékosok visszajöttek volna az öltözőből, valamennyi játékosához egyenként odament, hogy lepacsizzon velük. Ez legalább annyira nem mindennapi jelenet volt, mint a második félidő eleje. Hej Viktorék a sípszótól húzták az időt, lassan végezték el a szögleteket és a bedobásokat. A hosszú labdabirtoklás vége pedig egy újabb kisvárdai gól lett, amit szöglet utáni fejesből Janis Karabeljov jegyzett.

Bő egy órát kellett várni, hogy kaput eltaláló paksi helyzetet jegyezhessünk fel, ekkor a frissen beállt Gyurkits Gergő tekert forintos labdát Windecker József fejére, aki egy perccel korábbi helyzetével ellentétben ezt már nem hagyta ki. A szépítő találat után kezdett el éledezni a Paks, Varga Barnabás megerősíthette volna vezető helyét a góllövőlistán, de fejese centikkel kerülte el a kaput. A vendégek eredményesen ölték az időt, a fantáziátlan zöld-fehérek ívelgetéseit pedig Hindrich Ottó húzta le rendszerint, így a Waltner Róbert irányításával – minden mérkőzést figyelembe véve tíz győzelem és négy döntetlen után – először szenvedett vereséget a Paks. 

Sok idejük nincs az atomvárosiaknak a sebek nyalogatására, szombaton 14.30 órakor az újonc és még veretlen Kecskeméthez látogatnak.

OTP Bank Liga, 6. forduló

Paksi FC–Kisvárda Master Good 1–3 (0–2)
Paks, 1604 néző. V.: Antal P. (Albert I., Csatári)
Paks: Rácz G. – Osváth (Vas, a szünetben), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Sajbán Máté (Bőle, a szünetben), Windecker, Papp K. (Nagy R., 72.), Szabó B. (Balogh B., a szünetben) – Haraszti (Gyurkits, 60.), Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert
Kisvárda: Hindrich – Hej, Vranjanin, Kovacic, Peteleu – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 72.) – Navratil (Vida K., 85.), Lucas (Makowski, 66.), Camaj (Asani, 66.) – Ilievszki (Mesanovic, 66.). Vezetőedző: Török László
Gólszerzők: Windecker (63.), illetve Navratil (16.), Camaj (24.), Karabeljov (52.)
Sárga lap: Haraszti (31.), illetve Hej (49.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!