Felkészülési mérkőzés

2022.08.25. 16:11

A Kozármisleny ellen debütál a bonyhádiak új vezetőedzője

Első felkészülési mérkőzését játssza pénteken az Atomerőmű KSE Bonyhád férfi kosárlabda-csapata, mely 18.30 órától a kozármislenyieket fogadja a városi sportcsarnokban.

B. S.

Az edzések után pénteken az első felkészülési mérkőzését is lejátssza Jan Pavlík (szürke pólóban) csapata

Forrás: Atomerőmű KSE Bonyhád

Közel egy hónapja kezdte meg a felkészülést az NB I/B Zöld csoportos bajnokságra az Atomerőmű KSE Bonyhád, melynél személybeli változások igen, a hitvallás azonban nem változott a nyáron. 

Az NB II-ben szereplő Kozármisleny elleni pénteki edzőmeccsen mutatkozik be a völgységi csapat kispadján Jan Pavlík, aki nyáron Morgen Frigyestől vette át a stafétabotot. A korábban az Atomerőmű SE felnőtt és utánpótlás csapatainál tevékenykedő szakember keretét az elődjéhez hasonlóan az élvonalbeli paksi klub fiataljai alkotják majd, akikkel erős és stabil B-csoportos csapat kialakítása a cél.

A több fiatal PVSK-játékossal megerősödött baranyaiak ellen nem lép pályára Frank Áron és Pajor Dávid, a szakmai stáb azonban számíthat a nemrég véget ért U16-os Európa-bajnokságon szereplő Kékesi Kolosra és Pavlík Botondra, tudtuk meg Darabos Pétertől, a bonyhádiak ügyvezető-elnökétől. A találkozó 18.30 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Ami a folytatást illet, szeptember 1-jén e két csapat ismét összecsap egymással Bonyhádon, majd szeptember 10-én, szintén a völgységi városban, az NKA Pécs csapatával mérkőznek meg Tömösváry Mátéék a hazai rendezésű Dr. Ábrahám János Emléktorna keretein belül.

Újabb együttműködés

Első vidéki intézményként a hidasi Benedek Elek Német Nemzetiségi Általános Iskolával kötött együttműködési megállapodást az Atomerőmű KSE Bonyhád. Ennek célja a Kosárpalánta program bevezetése és a sportág népszerűsítése. A két évfolyammal induló, negyven gyermeket foglalkoztató program szakmai irányítását Raáb Arnold testnevelő végzi majd.

Schwáb Rita intézményvezető és Darabos Péter ügyvezető elnök
Forrás: Atomerőmű KSE Bonyhád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!