Női kosárlabda

2022.08.31. 21:26

Nyert a KSC: hatan győztek tíz ellen

Hasznos edzőmeccset játszott a 2022–2023-as szezon nyitányaként az Atomerőmű KSC Szekszárd NB I-es női kosárlabdacsapata, amely a szigetszentmiklósi BKG-Primát látta vendégül a városi sportcsarnokban.

Finta Viktor

Studer Ágnes tizenegy pontig jutott

Fotó: Mártonfai Dénes

Boldog új évet – köszöntötte egymást két néző a találkozó kezdete előtt negyedórával, jelezve, hogy a publikum számára is elkezdődik a 2022–2023-as idény. A játékosok már harmadik hete gyúrják a vasat és püfölik a labdát (az elején többnyire az előbbit csinálták), úgyhogy már itt volt az ideje, hogy meccsen is teszteljék magukat, gyakorolják a tanultakat Djokics Zseljko tanítványai. Erre több mint háromszáz fanatikus volt kíváncsi, a szerda esti hét órai kezdés ellenére is.

Más kérdés, hogy még sehol sem teljes a játékoskeret, pláne nem Szekszárdon, ahol a kilenc jelenlévőből Horváth és Mányoky kisebb sérüléssel bajlódik, Miklós pedig még nem épült fel teljesen a lábműtétjét követően – mint azt a hétfői sajtótájékoztatón már megtudtuk –, Studerék tehát nélkülük, hatan álltak ki a tíz szigetszentmiklósi ellen.  

A 2021–2022-es idényben utolsó (12.) helyen záró Pest megyei együttes az új szezonban is NB I/A csoportos lesz, miután a B-ből a jogosultak nem vállalták a legmagasabb osztályt. A holt idényben eddig hat új játékost jelentettek be a honlapjukon a kosok, közülük hárman léptek parkettre most Szekszárdon: Andi Hanna, aki éppen a KSC-től igazolt a BKG-hoz, valamint Katona Szidónia és Szabó Dóra, akik Ceglédről tették át a székhelyüket a Duna parti városba. S hogy érdemes lesz még komolyabban venni Gedei Tibor együttesét (amely már egy szoros edzőmeccsen megverte a Csatát 38–36-ra), az bizonyos, mert három erősnek tűnő légióssal kiegészül még a keretük: az amerikai Raina Perez az Észak-Karolinai Egyetem és a Seattle Storm irányítója, honfitársát és egyetemi csapattársát, Kayla Jones-t a Minnesota Lynx draftolta, míg a német válogatott Ama Degbeon a svéd Umea gárdájától igazolt Magyarországra. Ők persze még nem voltak itt, ahogyan a KSC három WNBA-s légiósa sem.

Kemény, inkább a védekezésről szóló összecsapást hozott ez a felkészülési meccs, amelyet sok hiba tűzdelt. Látszott, hiányoznak még az új játék kapcsolatok, amik majd a sok gyakorlás során égnek be az idegpályákba. Ugyanakkor minden szekszárditól láthattunk szép megoldásokat. Főként Goree élt a festékben, Studer pedig a pontjai mellett jó sok gólpasszt is kiosztott, valamint a friss fiatal szerzemény, Boros Júlia is villantott látványos dolgokat.

– Nagyon hasznos és örömteli volt számunkra ez a találkozó, mert edzéseken csak három-három ellen tudtunk gyakorolni – értékelte a látottakat Djokics Zseljko. – Jól látszott, hogy az előző szezonban kialakított játék kapcsolatok működtek, az újakon még dolgozni kell. Most még nem játszottuk a kosárlabdát, hanem gyakoroltuk azt, egyben ez egy jó futóedzés is volt, úgy, hogy délelőtt is tréningeztünk ma. Fontos megjegyezni, hogy az utolsó negyedben döntöttük el a meccset, pedig mindössze egyetlen cserénk volt – mondta a KSC vezetőedzője. 

Jegyzőkönyv

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – BKG-PRIMA SZIGETSZENTMIKLÓS 68–55 (19–17, 14–15, 16–16, 19–7).  
Szekszárd, 350 néző. Vezette: Kapitány, Reisz, Domokos B.
Szekszárd: STUDER 19/9, Boros 9, Bálint 10/3, GOREE 19, Szücs 5/3. Csere: Holcz 6/3. Edző: Djokics Zseljko
Szigetszentmiklós: VÁRI 13/3, Andi, SZABÓ 13/6, KATONA 7/3, Aldazabal 10. Csere: Kovács V. 11, Takács 1, Zsámár, Duka, Gróf. Edző: Gedei Tibor
Az eredmény alakulása: 4. perc: 10–4, 8. p.: 18–10, 15. p.: 23–23, 18. p.: 31–30, 24. p.: 38–41, 27. p.: 49–44, 32. p.: 49–51, 36. p.: 60–54. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!