Férfi kosárlabda NB I

2022.10.16. 21:28

Ilyen dobóteljesítménnyel nem lehet meccset nyerni

Csirke Ferenc vezetőedző és Kovács Ákos csapatkapitány is a gyenge dobóteljesítményben látja a soproniaktól elszenvedett vereség okát.

Csirke Ferenc sem értette mi történt a csapatával

Fotó: Molnár Gyula

Mint arról hírportálunkon már beszámoltunk, az Atomerőmű SE 80–75-re kikapott a Sopron KC-től a férfi kosárlabda NB I 4. fordulójában. A mérkőzés után Csirke Ferenc vezetőedző és Kovács Ákos csapatkapitány értékelte a történéseket. 

„Gratulálok a Sopronnak, tulajdonképpen mondhatjuk azt, hogy egy egylabdás mérkőzést nyertek meg. Harminchét százalékos dobóteljesítménnyel nem lehet mérkőzést nyerni. A második félidő elején visszaengedtük az ellenfelet, sok volt az erőlködés, pedig amikor járt a labda folyamatosan és megtaláltuk az üres helyzeteket akkor be is találtunk. Nekünk ezt a játékot kell játszanunk, de ehhez mindenkinek partnernek kell lennie. Megyünk tovább, készülünk a Nyíregyháza elleni találkozóra, hiszen nincs sok időnk a következő megmérettetésig” – összegezte a látottakat Csirke Ferenc.

„Sajnos nem volt megfelelő a támadójátékunk a mai estén, ezzel nem lehet meccset nyerni. A vállalásaink nem voltak kidolgozottak, sokszor erőltetett kísérletekből próbálkoztunk. Többször visszajöttünk a meccsbe, volt olyan időszak, hogy vezettünk is, viszont a második félidőben a vendégeknek volt egy 0–8-as rohanásuk, ettől vérszemet kaptak és nagy erőket mozgósítottak. A záró felvonásban sok eladott labdánk volt és rossz szituációkban próbáltunk megoldásokat találni” – értékelt Kovács Ákos. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!