Elismerés

2022.10.28. 11:00

Kiszli Vanda és Juhász István az év legjobbja

Tizennyolc kategóriában díjazta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség az idei év legjobb sportolóit és trénereit, ezek közül kettőt az Atomerőmű SE gyűjtött be.

TEOL

Kiszli Vanda a 2022-es év legjobb női maratonistája címet is elnyerte

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

A maratoni szakágban az év legjobb női kajakosa nem meglepő módon Kiszli Vanda lett. Az Atomerőmű SE 28 esztendős sportolója a birminghami Világjátékokon a rövid és a klasszikus távot is megnyerte, majd a silkeborgi Európa-bajnokságon is duplázni tudott. A portugáliai világbajnokságon a 3,4 kilométeres versenyébe ugyan egy hiba miatt lecsúszott a dobogóról, de a 26,2 kilométeren megvédte elsőségét, s így már hétszeres világbajnoknak mondhatja magát. Trénerét, Gannoruwa Leventét az év edzőjének választották.

A madocsai Juhász Istvánt (balra) is elismerték 
Forrás: MKKSZ

Férfi utánpótlásban az Atomerőmű SE színeiben versenyző madocsai Juhász István és a szegedi Molnár Csanád kenu kettőse lett a legjobb. A páros a szeptemberi szegedi ifjúsági világbajnokságon ötszáz és ezer méteren is aranyérmet szerzett.

A Kiszli Vandával készült interjúkat ITT olvashatja el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!