Női kosárlabda NB I

2022.11.04. 20:03

A csoda után vissza kell térni a földre

A TFSE-MTK-t fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárd a női NB I 8. fordulójában.

TEOL

Boros Júlia vezeti a KSC támadását a törökök elleni szerdai EL-mérkőzésen

Fotó: Makovics Kornél

Még mindig összerezzen az ember, ha visszagondol a szerdai Euroliga-találkozóra, amelyen az Atomerőmű KSC Szekszárd szenzációs játékkal, kétszeri hosszabbítást követően verte meg a török Fenerbahcét. 

Djokics Zseljko gárdája szó szerint a csodát hozta el Szekszárdra, hiszen Prágában még csak a második szezonját kezdte az Euroligában, miközben a török sztárklub már meg is nyerte azt, legutóbb pedig döntőt játszott a Sopron Baskettel. 

Innen kell visszatérni a földre és a magyar valóságba Studer Ágneséknak, akikre csak papíron vár könnyű ellenfél, mert a TFSE-MTK a tabellán elfoglalt helyezése ellenére nem az. 

Hogy mást ne írjunk: hazai pályán már a soproniakat is megizzasztották, a címvédő csak 91–81-re tudta legyőzni Theodoreán Alexandráékat. 
Az egykori KSC-kedvenc ma ismét visszatér, hogy borsot törjön korábbi társai orra alá, de elnézve a szekszárdiak hazai formáját (négy bajnoki, négy sima győzelem), erre nem sok esélye kínálkozik. 

Főképp akkor, ha úgy játszik a KSC, mint szerdán.

Győzni kell a TFSE ellen, ugyanakkor tartalékolni is kell az erőforrásokat a szerdai, valenciai Euroliga-fellépésre és a jövő szombati, Sopron Basket elleni hazai NB I-es csúcsrangadóra. 

Szerdán pokoli volt a hangulat a csarnokban, a drukkerek támogatására ma is szükségük lesz a győzelemhez Boros Júliáéknak.

Tippmix Női NB I, a 8. fordulóban
Atomerőmű KSC Szekszárd–TFSE-MTK 
Szekszárd, városi sportcsarnok, szombat, 18 óra. 
Vezeti: Kapitány Gellért, Goda László, Nyilas István. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!