Női kosárlabda NB I

2022.11.04. 21:00

Eltörött Bálint Réka vállcsontja

Rossz hírt jelentett be a közösségi oldalon az Atomerőmű KSC Szekszárd, a csapatkapitány, Bálint Réka súlyos sérülést szenvedett.

TEOL

Bálint Réka tripláit egy ideig nélkülözni kell

Fotó: Mártonfai Dénes

A bedobónak a török Fenerbahce elleni szerdai Euroliga-találkozón eltört a vállcsontja. A KSC történelmi győzelmét hozó találkozó 36. percében Bálint Réka a vendégek amerikai magasbedobójával, Natasha Howarddal ütközött, s ekkor sérült meg a jobb válla.

„Az esés után éreztem némi fájdalmat a vállamban és a felkaromban, de már két nap elteltével is sokat javult a karom mozgástartománya. Éppen ezért is ért váratlanul a CT eredménye. Pályafutásom során még semmilyen komolyabb sérülésem nem volt, mérkőzést még nem is kellett kihagynom, úgyhogy ez most egy új szituáció számomra. Igyekszem a lehető leghamarabb visszatérni a pályára, addig pedig a pálya széléről fogom minden erőmmel a lányokat segíteni az újabb győzelmek megszerzésében” – mondta a klub honlapjának Bálint Réka. 

A rutinos magasbedobót nem kell műteni, de előreláthatóan két hónapot ki kell hagynia – tették hozzá. Ez azt jelenti, hogy az idei évben sem a hazai, sem a nemzetközi porondon nem számíthat a szolgálataira az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely szombaton a TFSE-MTK-t fogadja a női NB I 8. fordulójában. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!