Mesterek Tornája

2022.12.20. 14:23

A koszovói olimpikon útját állta Pupp Rékának

Distria Krasniqi és Pupp Réka idei harmadik összecsapásából a másodikat nyerte a koszovói, így az Atomerőmű SE cselgáncsozója a bronzéremért vívhat a jeruzsálemi Mesterek Tornáján.

B. S.

Forrás: IJF

Nagy csatákat vívott egymással a közelmúltban a két klasszis, amióta Distria Krasniqi a tavalyi ötkarikás játékok után súlycsoportot váltott. A Tokióban még 48 kilogrammban olimpiai bajnoki címet szerzett, majd az első 52 kilós versenyén szembe találta magát Pupp Rékával. A 2021-es bakui Grand Slam-negyeddöntőből a paksi jött ki győztesen, az idei tbiliszi viadal döntőjét azonban már a koszovói nyerte csakúgy, mint a novemberi klubcsapat Európa-bajnokság bronzmérkőzését is (akkor viszont az ASE-klasszisszal felálló Sporting összesítve felülmúlta a Galatasaray-t).

Pupp Réka a könnyed nyitómérkőzés után a negyeddöntőben maratoni hosszúságú, tíz és fél percen át tartó csata után jutott túl a hazaiak kedvencén, Gefen Primón, míg koszovói riválisának az első két fordulóban nem kellett túlságosan megizzadnia a győzelemért. Ennek tudatában a magyar dzsúdós fáradtabban vetette bele magát a végül aranypontig tartó elődöntőbe, ahol 5:35 percnél a paksi olimpikon megkapta harmadik sárga lapját, ezzel a versenybíró leléptette őt.

Az újabb döntő így nem lett meg Pupp Rékának, de bizakodásra adhat okot a bronzéremre, hogy a vigaszágon sem az üzbég Dijora Keldijorova, sem a francia Amandine Buchard nem lépett szőnyegre leléptetés miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!