Szavazás

2022.12.09. 07:30

Pupp Réka és Kenderesi Péter is 2022 legjobb magyar dzsúdósa lehet

A Judoinfo szerkesztősége immár tizenhetedik alkalommal hirdeti ki, hogy a hazai versenyzők közül ki volt az esztendő legjobb dzsúdósa.

T. N.

Kenderesi Péter nagy reménység a 90 kilogrammban

Forrás: IJF

Gyertyás Róza, Igaz Laura, Kenderesi Péter, Özbas Szofi, Pupp Réka, Sáfrány Péter, Sipőcz Richárd, Ungvári Attila. Közülük kerül ki a Judoinfo 2022 legjobb magyar dzsúdósa. A jelöltek listáját három fős kuratórium (dr. Kovács Antal olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, Hajtós Bertalan, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok dzsúdós és Gombkötő Roland, a Judoinfo szerkesztője) állította össze, amelynek tagjainak és a nagyközönség szavazata egyenlő arányban számít majd.

Pupp Réka a világranglistát is vezette néhány héten át
Forrás: IJF

PUPP RÉKA. Az Atomerőmű SE huszonhat esztendős cselgáncsozója a nemzetközi szövetség (IJF) World Tour-sorozatban remekelt, két Grand Slam-győzelem mellett ezüst- és bronzérmet is szerzett, a világranglistát is vezette néhány héten át. A klubcsapatok Európa-bajnokságán a portugál Benfica színeiben bronzérmes lett.

KENDERESI PÉTER. Egy újabb nagy reménység a 90 kilogrammban, a Pécsi VSK aparhanti kötődésű tizenhét éves fiatalja Teplicében ifjúsági Európa-kupát nyert, a poreci Európa-bajnokságon a dobogó második fokára állhatott, a szarajevói világbajnokságon viszont nem talált legyőzőre, az aranyérmet akasztották a nyakába.

Szavazni 2022. december 31-én éjfélig lehet ide kattintva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!