Felkészülési időszak

2023.01.21. 15:25

Győzelemmel zárta téli felkészülési időszakát a Paks

Két találkozóval zárta felkészülési mérkőzéseinek sorát a Paksi FC, mely előbb a Pécsi MFC-től kapott ki 3–0-ra, majd ugyanilyen eredménnyel verte a Kozármisleny együttesét.

Berg Sándor

Szabó János és Papp Kristóf fogja közre a földön fekvő Kocsis Bencét

Fotó: Molnár Gyula

A hó igen, az atomvárosi gólok viszont nem estek a csapat szombat délelőtti edzőmeccsén a Pécs ellen. A szekszárdi születésű Weitner Ádám együttesét egy óra játék után a nyáron éppen a Pakstól kölcsönvett Kocsis Bence jobboldali beadását követően Pejovics Danilo juttatta előnyhöz, majd a hajrában Gera Zalán duplázta meg a vendégek előnyét szintén fejjel, a végeredményt Kocsis állította be.

Utolsó felkészülési mérkőzését a szintén NB II-es Kozármisleny ellen játszották a paksiak, akik igen fiatal csapattal álltak ki az osztályozót jelentő 18. helyen álló baranyaiak ellen. A rangidős Hahn János volt a maga 27 évével, a gólokat viszont az NB III-es keretből felhozott Görög Gergő (20 év), Horváth Kevin (17 év) és a télen igazolt Haris Attila (25 év) szerezték.

Felkészülési mérkőzések
Paksi FC–Pécsi MFC 0–3 (0–0)
Paks, Paksi FC Stadion, edzőpálya
Paks: Nagy G. – Osváth, Kinyik, Kádár, Szabó J. – Windecker, Balogh B., Haraszti, Papp K. – Bőle, Sajbán Máté. Cserék: Kovács F., Vas, Horváth, Gyurkits. Edző: Waltner Róbert
Pécs: Helesfay – Svedyuk (Mayer, a szünetben), Rácz L., Pejovics, Katona – Kocsis B., Szeles (Terbe, 65.), Kesztyűs B. (Krausz, 65.), Hegedűs M. (Szabó M., a szünetben) – Harsányi (Kártik, a szünetben), Tóth-Gábor (Gera Z., 65.). Edző: Weitner Ádám
Gólszerzők: Pejovics (60.), Gera Z. (86.), Kocsis B. (88.)

Paksi FC–HR-Rent Kozármisleny 3–0 (1–0)
Paks, Paksi FC Stadion, edzőpálya
Paks: Simon B. (Kovács F., 74.) – Vas, Kovács N., Pupp Z., Nyári, Szécsi, Haris, Gyurkits, Horváth K., Hahn (Ribár, 61.), Görög
Gólszerzők: Görög (6.), Haris (49.), Horváth K. (84.)

Az atomvárosiak egy győzelem mellett egy döntetlennel és három vereséggel zárták téli felkészülési mérkőzéseinek sorát, jövő héten szombaton 14.30 órakor Kisvárdán már bajnoki pontért megy a csata.

Sűrű február elé néznek a paksiak

A szombati, Kisvárda elleni idegbenbeli bajnoki után február 1-jén, szerdán a címvédő és listavezető Ferencvárost fogadja a Paksi FC (18.30 óra), három nappal később az újoncként dobogón álló Kecskemét látogat a Fehérvári útra (14.30). A bajnoki sorozatot a 8-i, Monor elleni idegenbeli Magyar Kupa-nyolcaddöntő szakítja meg (13.00). Február 11-én Debrecenbe (19.30), 25-én Felcsútra a Puskás Akadémiához látogatnak az atomvárosiak, közte 18-án a Mezőkövesdet fogadják az OTP Bank Ligában (14.30).

Ezt olvasta már?

Vereséggel kezdett Belekben a Paksi FC
Háromgólos mérkőzésen maradtak alul ismét az atomvárosiak
Gól nélküli döntetlennel zárta az edzőtábort a Paksi FC
Szabó János: a számszerű végeredmény most nem lényeg

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!