Felkészülési időszak

2023.01.20. 16:16

Szabó János: a számszerű végeredmény most nem lényeg

Másodosztályú csapatok ellen tartja szombaton főpróbáit a jövő heti bajnoki folytatásra a Paksi FC. Az atomvárosiak a Pécsi MFC-t és a Kozármislenyt fogadják zárt kapus mérkőzéseken.

Berg Sándor

Szabó Jánosék (jobbról a második) a következő napokban a hibák kijavításán dolgoznak

Fotó: Molnár Gyula

A januárhoz képest enyhe időben utazott ki 7-én az összességében kellemes időjárást mutató törökországi Belekbe Waltner Róbert együttese, melynek gépe másfél hét ott tartózkodás után szerdán landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A hazaút nem volt zökkenőmentes, ugyanis egy óra késéssel szállt fel az atomvárosiakat is szállító gép, akiknek újabb egy órát kellett várniuk a csomagjaikra. A csütörtöki napot megkapták pihenőnek a játékosok, pénteken azonban már a szakadó hóesésben tréningeztek a Fehérvári úton.

„A szállásunkon és az edzőpályánkon a szokottak szerint kiváló körülmények voltak, ami akkor is elmondható volt, mikor pár napig kedvezőtlen, szeles, esős időjárás nehezítette a dolgunkat. Összességében hasznos tizenegy napot tudhatunk magunk mögött – mondta a klub honlapján Szabó János, aki szerint furcsa felkészülési időszakot hagynak lassan maguk mögött. – Itthon, decemberben végig mentünk egy kemény alapozáson, így más állapotban utaztunk Törökországba, ugyanakkor az első felkészülési mérkőzésünket csak ott játszottuk. A lényeg, hogy lassan túl vagyunk ezen a szokatlan téli leálláson, a jövő héten már éles bajnoki, amit, úgy érzem, felkészülve várunk.”

Belekben három edzőmeccset játszottak az atomvárosiak, a lengyel Jagiellonia Bialystoktól (1–2) és a szerb FK Vojvodinától kikaptak(1–2), és a luxemburgi RFC Unionnal pedig gól nélküli döntetlenre végeztek.

„Az, hogy nyeretlenül zártuk az edzőtábort, annyira nem lényeges, a bajnokságban kell hozni a mérkőzéseket, nem a felkészülési időszakban. A játékunkban viszont megvoltak azok a pozitív dolgok, amikből hosszútávon lehet építkezni. A hibákat már átbeszéltük, a következő napokban ezeken kell tovább javítanunk” – szögezte le a paksiak csapatkapitánya.

Szombaton utolsó két edzőmeccsét játssza a Paks: először 11 órakor a Pécsi MFC, majd 13 órakor a Kozármisleny ellen tartja főpróbáját a jövő heti bajnoki folytatásra.

„Ez a finomhangolás, de még itt sem lényeges a számszerű végeredmény. A figyelmet és a koncentrációt azonban ezúttal nagyon ki kell éleznünk, hiszen 28-án már három pontért megy a játék. Ráadásul igen sűrű február elé nézünk, de az elmúlt hetekben megteremtettük hozzá az alapot – fogalmazott a 330 NB I-es mérkőzésnél járó balhátvéd, utalva arra, hogy februárban öt bajnoki és egy kupamérkőzés vár rájuk. – Nyilván foglalkozunk már a bajnoki ellenfelekkel, de a saját játékunk mindennél fontosabb, annak kell maradéktalanul rendben lennie. Bár szerda-szombat ritmusban jönnek majd a meccsek, mindig csak az aktuális következővel foglalkozunk.” 

Ezt olvasta már?
Waltner Róbert: reméljük, jól döntöttünk, amikor e mellé tettük le a voksunkat
Vereséggel kezdett Belekben a Paksi FC
Háromgólos mérkőzésen maradtak alul ismét az atomvárosiak
Gól nélküli döntetlennel zárta az edzőtábort a Paksi FC

 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!