Kosárlabda

2023.02.07. 14:15

Előkelő helyen rangsorolja a FIBA az Atomerőmű KSC Szekszárdot

Az Atomerőmű KSC Szekszárd Európa 13. legjobb női kosárcsapata – legalábbis a nemzetközi szövetség, a FIBA szakírója szerint.

R. G.

Goree Cyesha és a szekszárdiak az idei kiírásban letették a névjegyüket az Euroligában

Fotó: Mártonfai Dénes

A februári válogatott szünetet kihasználva Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) szakírója Paul Nielsen összeállította az Euroligában szereplő klubok szubjektív erősorrendjét. Az eredeti posztot itt találja, KATTINTSON IDE!

A magyar csapatok közül a legmagasabbra a Sopron Basketet taksálja a szakíró, aki a török Fenerbahce, a spanyol Valencia és a cseh USK Praha mögé a negyedik helyre teszi a kontinentális csúcssorozat címvédőjét. 

A másik két magyar induló közül a DVTK-t a 11., az Atomerőmű KSC Szekszárdot a 13. helyen rangsorolja az oldal. A kék-fehérekkel kapcsolatosan a szerző kiemeli, hogy az előző Euroliga-sorozatban győzelem nélkül, 14 vereséggel zárt, a mostaniban ugyanakkor már három sikert is jegyzett. A török Fenerbahcét hosszabbítás után 103–101-re, a görög Olympiakoszt 78–69-re, az olasz Virtus Bolognát pedig 73–64-re verték meg Studer Ágnesék. 

A szekszárdiak legközelebb február 22-én éppen Bolognában lépnek pályára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!