Női kosárlabda NB I

2023.04.02. 14:38

Bálint Réka: „Miért ne verhetnénk meg ismét a Sopront?”

Csütörtökön kezdődnek a női NB I elődöntős párharcai: az Atomerőmű KSC Szekszárd a Sopron Basket vendége lesz.

R. G.

Bálint Réka pacsizik a szekszárdi szurkolókkal a pénteki nagy győzelem után

Fotó: Koncz Márton

Fittyet hányt a pályahátrányra az Atomerőmű KSC Szekszárd az NKA Universitas PEAC elleni negyeddöntős párharcban. Djokics Zseljko csapata kedden előbb idegenben verte meg a pécsieket, majd pénteken hazai pályán régen látott remek játékkal győzte le ellenfelét. 

...amióta Szekszárdon vagyok, ez volt a legjobb támadójáték, amit produkáltunk... 

– ezt mondta Djokics Zseljko, a szekszárdiak vezetőedzője – a NYILATKOZATÉRT KATTINTSON IDE!

A bajnoki címvédő és az alapszakaszt megnyerő Sopron Basket a Vasas Akadémiát búcsúztatta szintén két győzelemmel, így a soproniak várnak a kék-fehérekre a döntőért zajló párharcban. Az első találkozót most csütörtökön játsszák Sopronban, a második meccset pedig, ha minden igaz Húsvéthétfőn a szekszárdi városi sportcsarnokban. 

A szekszárdiak ebben a szezonban egyszer már legyőzték a Sopront, novemberben hazai pályán 70–68-ra nyert a KSC.

A csapatkapitány, Bálint Réka szerint miért nem sikerülhetne ez ismét?

„Annak tükrében, hogy milyen viszontagságos szezon van mögöttünk, nagy dolog, hogy pályahátrányból ki tudtuk ejteni a PEAC-ot – fogalmazott a szekszárdiak bedobója. – Azt gondolom, hogy ez adhat nekünk egy új lendületet. Miért ne próbálnánk meg legyőzni a Sopront? Igaz, hogy már régen volt, de a szezon elején egyszer már megvertük őket, s csütörtökön sem feltett kezekkel fogunk elutazni Sopronba!” – húzta alá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!