Sakk

2023.04.20. 12:34

Csoda lenne az arany, sőt az ezüstért is meg kell küzdeni

Jön a mindent eldöntő utolsó két forduló a sakk Szuperligában. Az ASE Paks másodikként várja a budapesti dupla fordulót.

TEOL

Fotó: Mediaworks

Két nehéz meccsel zárja le a 2022/2023-as bajnokságot az ASE Paks. Szombaton előbb a címvédő, a hazai rekordbajnok kanizsai sztárcsapat, a Tuxera-Aquaprofit NSK, majd pedig a jelenleg harmadik helyen álló Sentimento Ajka BSK következik. Mondhatjuk, hogy viszonylag jó pozícióban vannak az atomosok, hiszen a 61 táblaponttal listavezető kanizsaiak mögött 57 táblaponttal állnak, míg a ajkaiaknak 54 táblapontjuk van. 

Ahhoz, hogy a paksiak bajnokok lehessenek, mindkét meccsüket meg kellene nyerniük a budapesti Hotel Barában, de erre a kanizsaiak bombaformáját elnézve kevés az esély. Az ezüsthöz pedig az Ajkát mindenképpen felül kell múlni, és szorítani kell azért is, hogy utóbbiak ne verjék meg túlságosan az MTK-t, amellyel a paksiak előtt játszanak. Szombat este mindenesetre okosabbak leszünk, így már lehet majd számolgatni, hogy milyen eredmények kellene ahhoz, hogy minél fényesebb legyen az a bizonyos érem. 

Gosztola István, a paksiak csapatvezetője nagyot sóhajtott, amikor azt kérdeztem tőle, hogy meglehet-e a bajnoki cím. 

„Reálisan nézve az esélyeket a kanizsaiak a favoritok, nekünk még az ezüsthöz is kell egy kis szerencse – húzta alá. – Az ajkaiaknak egy könnyű meccsük van, az MTK-t biztosan legyőzik, nagy kérdés, hogy milyen különbséggel. Nekünk nyernünk kell ellenük, de lehet, hogy az sem lesz elég... Nem bízzuk a véletlenre a legjobb csapatunkkal utazunk, bevetjük az összes légiósunkat. Tavaly lecsúsztunk az éremről, idén meglesz, csak az a nagy kérdés, hogy milyen színű is lesz az az érem” – mondta a szakember, aki hozzátette, annak viszont nagyon örülnek, hogy a klub második csapata, az NB I/B Charousek csoportjában éllovas ASE Paks II nagy valószínűséggel aranyérmet szerez vasárnap.

Azt pedig már mi tesszük hozzá, hogy az NB II Asztalos csoportjában a bajaiak ellen záró Decs 1990 SE-nek szintén jó esélye van arra, hogy bajnok legyen, egyúttal megvédje a 2021/2022-es idényben kivívott elsőségét. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!