Kajak-kenu

2023.05.09. 15:35

Négyen képviselhetik vármegyénket a szegedi világkupán

A kajakosoknál Vajda Bencére és Kiszli Vandára, a kenusoknál Hodován Dávidra és Kollár Kristófra számít Hüttner Csaba szövetségi kapitány a csütörtökön kezdődő a szegedi ICF Gyorsasági és Para Kajak-Kenu Világkupán a Maty-éren.

TEOL

Vajda Bence (elöl) is rajthoz állhat a szegedi világkupán

Forrás: MKKSZ

A csütörtöktől vasárnapig tartó világkupán a gyorsasági szakágban huszonöt versenyszámban osztanak ki érmeket, ráadásul egy nemzet számonként akár két egységet is indíthat, írja a magyar szövetség honlapja. Hüttner Csaba 53 versenyzőre számít a szezon első nemzetközi eseményén, köztük négyen egyben az Atomerőmű SE színeit is képviselik majd.

Ötezer méteren, melyen a tavalyi világbajnoksághoz hasonlóan most is lesz futószakasz, két maraton specialista, a kétszeres Világjátékok-győztes és hétszeres világbajnok, Kiszli Vanda és a kétszeres világbajnok Czéllai-Vörös Zsófia versenyez. Az ASE klasszisa győzelemmel indította az idei szezont, az április végi kaposvári Vígh Sándor Emlékversenyen nem talált legyőzőre 20 kilométeren. Kiszli klubtársának, Vajda Bencének a szereplése sem meglepő, hiszen állandó társával, Szántó-Szabó Tamással (akivel tavaly ezer méteren U23-as világbajnoki címet szerzett K2-ben) megnyerte a múlt hétvégi szegedi válogatót 500 méteren. A kenusoknál a paksi klub két nagy reménysége, Hodován Dávid egyesben, Kollár Kristóf párosban mérheti fel erejét a nemzetközi mezőnnyel 200 méteren.

A bonyhádi kötődésű, de a sződligeti Pacs-Pacs egyesületében versenyző Opavszky Réka is bekerült a világkupa keretbe. A korosztályában szinte mindent megnyert 19 éves kenus ezúttal 500 egyesben áll majd rajthoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!