Kajak-kenu

2023.08.30. 15:49

Nyolcadik, kilencedik és tizedik világbajnoki címére hajt Kiszli Vanda

A dániai Vejenben csütörtökön kezdődő maraton világbajnokságon három számban is rajthoz áll Kiszli Vanda, az Atomerőmű SE kajakosa.

Berg Sándor

Kiszli Vanda négy év után triplázik világbajnokságon

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Fotó:

A paksiak kiválósága 2019 után triplázik ismét a világbajnokságon, akkor az egyesek rövidkörös versenyét követően a klasszikus számot is megnyerte, párosban Pupp Noémivel ötödikként zárt.

Ezúttal a 26 kilométeres távon nem kellett válogatót mennie Kiszli Vandának, a szövetségtől automatikusan megkapta az indulási jogot. A Fadd-Domboriban és Tolnán rendezett válogatón 3,4 kilométeren megszorítani sem tudták őt, de párosban Kőhalmi Emesével is magabiztosan nyert, így három számban is rajthoz áll a világbajnokságon.

Csütörtökön 10.35 órakor a rövidkörös verseny selejtezőjében kezd Kiszli Vanda, egy futamban Kőhalmi Emesével, a német Caroline Finkkel, a spanyol Irati Osával és azzal a Mihalik Sárával, akivel 2018-ban Eb-aranyat nyert, ám a honfitársnő a vb-n már finn színekben indul. A másik futamban a szerb Krisztina Bedecs, a spanyol Eva Barrios és a svéd Melinda Andersson számít esélyesnek. Futamonként az első hat, valamint a közvetkező legjobb nyolc időt futó kajakos jut be a 17.45 órakor kezdődő döntőbe.

A pénteki pihenőnap után szombaton 14.15 órakor a klasszikus távon áll rajthoz az ASE örökös bajnoka. Előzetesen a legnagyobb riválisa Andersson és Barrios mellett Czéllai-Vörös Zsófia, a dél-afrikai Nicole Birkett vagy az ír Jennifer Egan-Simmons lehet a szám háromszoros címvédőjének.

Párosban nagy versenyen négy év szünet után ül hajóba Kiszli Vanda. A Kőhalmi Emesével alkotott kettősre leginkább az idei Európa-bajnokságon aranyérmet szerző Rugasi Csilla, Csepe Panna duó lehet a legveszélyesebb a vasárnap 11 órakor kezdődő döntőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!