Kajak-kenu

2023.09.02. 16:41

Klasszikus távon megszerezte nyolcadik világbajnoki címét Kiszli Vanda!

Az Atomerőmű SE maratoni kajakosa, Kiszli Vanda sikerével zárult a dániai Vejen Koldingban rendezett világbajnokság női egyesének 24,3 kilométeres távja, ezzel megszerezte nyolcadik aranyérmét.

Berg Sándor

Klasszikus távon nem talált legyőzőre Vejen Koldingban Kiszli Vanda

Forrás: Magyar Kajak-Kenu Szövetség

Csütörtökön mindössze 77 századmásodperccel csúszott le a dobogó legfelső fokáról Kiszli Vanda, aki a 3,4 kilométeres távon ennyivel kapott ki a svéd Melina Anderssontól. A paksiak klasszisát fűtötte a visszavágás vágya, amit egy nap pihenő után szombaton délután a klasszikus távon tehetett meg. Az egyaránt hétszeres világ- és Európa-bajnok maratonistának végül ez sikerült, közel két percet adott a második helyen célba érkező svéd riválisának.

Kiszli Vanda ezzel negyedszer védte meg címét ezen a távon, hiszen 2018-ban Pradában, 2019-ben Csöcsiangban, 2021-ben Brassóban, tavaly pedig Ponte de Limában sem talált legyőzőre. Ha az Európa-bajnokságokat is ide vesszük, az idei kontinensbajnoki címmel ez a sorozat hat sikerre rúg.

Az atomvárosi kajakosnak nem ért még véget a világbajnokság, vasárnap 11 órakor Kőhalmi Emesével párosban is rajthoz áll.

Női K1, klasszikus táv, végeredmény
1. Kiszli Vanda 1:56:58,92, 2. Melina Andersson (svéd) 1:58:50,10, 3. Christie MacKenzie (dél-afrikai) 1:59:05,43..., 7. Czéllai-Vörös Zsófia 2:00:39,81 óra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!