Elismerés

2023.10.24. 18:40

Kiszli Vandát és Juhász Istvánt díjazta a magyar szövetség

Kiszli Vanda a felnőtt női maratonista kajakosok, Juhász István a férfi ifjúsági kenusok között lett az idei év legeredményesebb sportolója. Az Atomerőmű SE két kiválóságát a Magyar Kajak-Kenu Szövetség díjazta.

Berg Sándor

Kiszli Vandát és Juhász Istvánt idén is díjazta a magyar szövetség

Forrás: Atomerőmű SE

Klubja és a honi szövetség „Örökös bajnoka” az idei szezonban is sikert sikerre halmozott, a két-két világ- és Európa-bajnoki címe mellett vb-ezüstérmet is ünnepelhetett. Kiszli Vanda nevével a gyorsasági versenyeken is találkozhattunk ebben az évben, hiszen a májusi szegedi világkupán harmadik, míg a duisburgi gyorsasági világbajnokságon ötödik helyen végzett a kajak egyesek 5000 méterén.

Az immáron kilencszeres maraton világ- és hétszeres Európa-bajnokkal készült Podcast-beszélgetésünket ide kattintva hallgathatja meg!

Juhász István klubtársához hasonlóan átmentette tavalyi jó teljesítményét erre az esztendőre is. Pestiesen szólva „kimaxolta” utolsó ifjúsági szezonját a madocsai kenus, aki amellett, hogy az országos bajnokságon négy aranyérmet (kettőt egyesben, kettőt párosban) szerzett, a nemzetközi mezőnyben is megmutatta erejét és tudását. Az olaszországi Auronzóban rendezett világbajnokságon egyesek 500 és 1000 méterén is ezüstérmet szerzett, míg Lugosi Gergellyel párban a rövidebb távon sikerült megvédenie vb-címét. Később a portugáliai Montemor-o-Velhóban a kettős 500 méteren az Európa-bajnoki címet is bezsebelte, az ASE fiatalja egyesben egy kilométeren második helyen ért célba.

Kiszli Vandát és Juhász Istvánt nem először díjazta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, tavaly szintén ők érdemelték ki szakágukban a korosztály legjobbja címet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!