Kerékpározás

2017.09.22. 13:10

Hartmann József történelmi aranya!

Történelmi aranyérmet nyert Hartmann József a Szekszárdi Szabadidős Kerékpáros Egyesületnek az Ajkán megrendezett kritérium országos bajnokságon.

Rónai Gábor, fotó: Vanik Zoltán

Amióta 17 esztendeje, 2000-ben megalakult a Szekszárdi SZKE, idén először tudott Elit csapatot indítani a magyar bajnokságokon. Az ibrányi országúti ob-n már megvillantak a szekszárdiak, akik akkor a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Az előző versenyen azonban eljött az áttörés, az SZSZKE Hartmann Józsefnek köszönhetően megszerezte az aranyat, s vele a bajnoki címet, elsősorban a remek csapatmunkának betudhatóan. Hartmann nem kis izgalmak közepette szerezte meg a győzelmet, a szekszárdi bringás a véghajrában megszerzett pontjaival utasította maga mögé budapesti ellenfelét – mondta el lapunknak Schneider Gábor csapatvezető.

A szekszárdiak négy érmet hoztak haza, ebből kettő volt arany (Hartmann mellett Balás Attila győzött), illetve kettő bronz, amelyet Fábián Csongor és Schneider Sebestyén tett hozzá az egyesület éremkollekciójához.

Az SZSZKE versenyzőinek eredményei. WU15 (8 kör): 4. Tanács Janka, 6. Péter Jázmin. U15 (15 kör): 5. Fábián Zalán, 7. Bán Benedek, 10. Szabó Csongor. U17 (24 kör): 3. Fábián Csongor, 4. Zádori Zalán, 7. Genzler Tamás, 9. Lévai Barnabás. U19 (32 kör): 3. Schneider Sebestyén. Master 3 (50 év felett, 20 kör): 1. Balás Attila. Elit (48 kör): 1. Hartmann József, 5. Csomor Zoltán.

A Szekszárdi KSE szombaton 13.30 órától ismét megrendezi a Suli Kupát amatőr bringások részére. A verseny a Szent I. tér–Arany J. u.– Csokonai u.–Holub. u.–Szent I. tér által határolt körpályán zajlik. A táv korosztálytól függően 900, 1800 és 2700 méter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!