Gárdonyi Zoltán Református Együttes

2019.06.17. 15:30

A csapatban énekelt az alapító lelkész is

Szeri Árpád

Fotó: Makovics Kornél

Negyedszázada alakult meg Lemle Zoltán református lelkipásztor kezdeményezésére a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes. Az eredményes munkával eltelt időszakot a csapat vasárnap huszonöt éves jubileumi évadzáró hangversennyel ünnepelte meg a szekszárdi evangélikus templomban.

A kórus énekes bevonulása után Németh Judit osztotta meg gondolatait a közönséggel, majd a Szekszárdi Liszt Ferenc Zeneiskola Rézfúvós Kvintettje lépett fel. Ezt követően az énekkar a névadó, azaz Gárdonyi Zoltán Énekeljetek az Úrnak című művét adta elő. Köszöntőt Csillagné Szánthó Polixéna, a szekszárdi közgyűlés Humán Bizottságának elnöke mondott, kezdő áhítatot Rácz József, a Tolnai Református Egyházmegye esperese tartott.

Az együttest dr. Kutnyánszky Csaba egyetemi tanár, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem oktatási rektorhelyettese, a Kórusok és Zenekarok Országos Szövetsége elnökségi tagja méltatta.

A kórus – Naszladi Judit karnagy vezényletével, Lozsányi Tamás orgonakíséretével – az elmúlt huszonöt év legsikeresebb és CD-lemezeken is szereplő számaiból adott válogatást.

A Messiás jön részlet szólóját a kórusalapító lelkipásztor, Lemle Zoltán énekelte. Zárásként Szokolay Sándor Miatyánk kezdetű műve csendült fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában