Sokan köszöntötték az új évet a Béla király téren

Sokan dacoltak az éjszakai mínuszokkal, és retró diszkóval búcsúztatták az óévet Szekszárdon, a Béla király téren.

A hideg ellenére sokan voltak a Béla király téren (Fotók: Makovics Kornél). A KÉPGALÉRIÁÉRT KATTINTSON A FOTÓRA!

Retró hangulatban telt a szilveszter a Béla király téren
Sokan szórakozóhelyen, vendéglátó helyen, szállodában, bálban, házibuliban, vagy éppen otthon, meghitt hangulatban búcsúztak a 2016-os esztendőtől. De persze idén is voltak, akik dacolva a hideggel, az utcán köszöntötték az új évet. Hosszú ideje, minden szilveszter éjjel Szekszárdon, a Béla király téren is várják az ünneplőket a közös visszaszámlálásra. Az utcai mulatságon – a mínuszok ellenére – szép számmal vettek részt szilveszterezők. A zenét Kindl Gábor dj szolgáltatta számukra, így hamisíthatatlan retró diszkóban mozgathatták meg magukat a bulizók. Éjfélkor tűzijátékot lőttek fel a téren és Gyurkovics János, a szekszárdi közgyűlés tagja mondott újévi köszöntőt. Összegezte a megyeszékhely 2016-os fejlesztéseit és átadta jókívánságait az előttünk álló esztendőre. Ezt követően folytatódott a buli a Béla király téren.

Bonyhádon malacot kergettek
Bemelegítő gimnasztika, gőzölgő tea, forralt bor, jóféle házi pálinka. Ki-ki ízlése szerint dönthette el, miként melegít a Szilveszteri Malackergető Futás rajtja előtt Bonyhádon, a Tesco mögötti parkolóban. A vidám, sportos programhoz, amelyet a város, az áruház és a Atlétikai Club Bonyhád hívott életre, ezúttal is sokan, közel kétszázötvenen csatlakoztak. A nevezők a 2017 méteres családi, illetve csoportos futás és az egyéni 2×2017 méteres távok közül választhattak. Filóné Ferencz Ibolya polgármester a résztvevőkhöz szólva elmondta, dolgos, eredményes évet tudhat maga mögött Bonyhád, és a feladatokat, a pályázatokat nézve, 2017 sem ígérkezik másmilyennek. (H.E.)

Vidámra sikerült a TOVÁBB-futás Tolnán
Szerencsére a meteorológusok megint tévedtek, így gyönyörű napsütés fogadta a hagyományos tolnai szilveszteri futás résztvevőit szombaton délelőtt a helyi sportpályán. A TOVÁBB Szabadidős Társaság vidám programja kezdetén Klem Zsolt testnevelő tanár és Pámer Jakab, a TOVÁBB elnöke vezényelte a zenés bemelegítést, majd következett a 2016 méter teljesítése. A távot mintegy száztíz ember, és kb. nyolc kutya futotta, kocogta, gyalogolta végig, de sokan voltak, akik a pálya szélén állva, lélekben tartottak a futókkal. A szilveszteri futás teázással, forralt borozással zárult. (S.K.)

A távot mintegy száztíz ember, és kb. nyolc kutya futotta, kocogta, gyalogolta végig

Test és lélek egységét szolgálta a dombóvári futás
Potápi Árpád János államtitkár köszöntője után a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, Fehérvári Tamás indította útjára a 2016-os esztendőt búcsúztató futás mezőnyét Dombóváron. A Fidesz huszonöt éve szervezi a programot több helybeli civil szervezettel összefogva. Idén közel háromszázan gyűltek össze, s teljesítették a két táv valamelyikét. Potápi Árpád János feleségével együtt a hosszabbikat, a 4,2 kilométert választotta annak ellenére, hogy előzőleg már Bonyhádon is részt vettek az óévbúcsúztató futáson. A rövidebb táv népszerűbb volt idén a dombóváriak körében. Itt indult angyali fejdíszben Flóra, Barbi és Oxána is, akik a hangulatos bemelegítés közben árulták el, hogy munkatársak és a csapat összetartását erősítő közös élményért csatlakoztak a futókhoz. A fejdíszeikkel pedig már karácsonykor „bemutatakoztak” a kórházban, ahol dolgoznak. Fehérvári Csegő a 2,5 km-es táv után célba érkezve, kipirult arccal mesélt arról, hogy négy éve minden évben elindul. Idén testvérével és édesapjával együtt futottak. – Voltunk már többen is, de örömmel láttam, hogy a hideg időben is sokan eljöttek – fogalmazott Fehérvári Tamás, aki szerint a dombóvári szilveszteri futás nagyon szép hagyomány. A test és lélek egységét szolgálja, jó alkalom az együttlétre. A célba érkezők mindegyike emléklapot, gyümölcsöt kapott, azok pedig, akiknek kedvezett a szerencse a tombolán az élmény mellett ajándékkal is gazdagodtak. (V.T.)

Potápi Árpád János (középen) annak ellenére is rajthoz állt, hogy előzőleg már Bonyhádon is részt vettek az óévbúcsúztató futáson


Kommentek

Legolvasottabb

1
Darázstámadás miatt került kórházba egy decsi család
2
Nagy károkat okozott a mai felhőszakadás a megyében
3
Pataki Rita diplomát szerzett Cambridge világhírű egyetemén
4
Őrizetbe vették a rendőrök a halálos baleset okozóját
5
Halálos baleset Fácánkert közelében
kitüntetés
FINA-díjat kaptak a vizes vb szervezői
felvételi / 4 órája
Óvodapedagógus szakra kellett a legtöbb pont a PTE-KPVK-n
Szerda este nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási ponthatárokat. Idén közel 106 ezren jelentkeztek egyetemre, főiskolára.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy DECHANT ISTVÁN 77 éves korában elhunyt. Temetése 2017. július 31-én, hétfőn 13 órakor lesz a bonyhádi katolikus temetőben. A gyászoló család
Fájdalomtól megtört szívvel értesítjük mindazokat, akik ismerték és szerették, hogy HORVÁTH TIBOR ISTVÁN önkormányzati képviselő, kántor a Paksi Atomerőmű dolgozója tragikus hirtelenséggel elhunyt. Temetése 2017. július 29-én (szombaton) 16 órakor lesz a kajdacsi temetőben. Előtte 14.30 órakor gyászmise a római katolikus templomban. Az elhunytat Kajdacs Község Önkormányzata saját halottjának tekinti. A gyászoló család és Kajdacs Község Önkormányzata
Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy WEISSENBURGER REGINA szül. Bíró Regina szekszárdi (volt zombai) lakos 81. évében súlyos betegségben elhunyt. Temetése Zombán 2017. július 29-én, szombaton 10.30 órakor lesz. Szentmise a temetés után lesz. Egyben megköszönjük mindenkinek, aki segítségünkre volt, és azoknak, akik utolsó útjára elkísérik. A gyászoló család
MEGEMLÉKEZÉS TIBAY LAJOSNÉ sz. Tolnai Rózsa 1955.06.24.-2016.07.27. halálának 1 éves évfordulóján Terveid nem teljesülhettek, unokáidnak, lányaidnak, vejeidnek, férjednek, édesanyádnak minden fájóan más lett.
Felvételi / 4 órája
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat
Betörések / 7 órája
Megszaporodtak a betörések Szekszárdon
Ihárosi Ibolya
vizes vb – úszás / 8 órája
Egy érem jutott a magyar úszóknak szerdán
U19-es kosár vb / 8 órája
Nem jutott a nyolc közé U19-es válogatottunk
TEOL
Kasszasiker / 8 órája
Megvan, hogy mikor támad újra Wonder Woman!
özönvíz / 9 órája
Árvíz sújt több németországi települést, egy ember eltűnt