Ficza Ferenc pontszerző a Hungaroringen!

Nagyszerű eredményt ért el ifjabb Ficza Ferenc a Magyar Nagydíjon: a Zengő Motorsport 19 éves pilótája 9. helyre hozta be a Hondát a Hungaroringen!

Ifjabb Ficza Ferenc nagyszerűen versenyzett a Magyar Nagydíjon (Fotó: Ficza Ferenc Facebook)

Michelisz Norbert autója már a felvezető körben elfüstölt a túraautó-világbajnokság magyarországi állomásának első futamán, így a gyári Honda magyar versenyzője nélkül tartották meg az esős futamot.

A Zengő Motorsport Honda Civic-jével versenyző ifjabb Ficza Ferenc viszont kitűnően vezetett az esős futamon (nem véletlenül várta nagyon az esőt), gyári Hondákat és a gyári Citroëneket megelőzve 9. lett és megszerezte első két vb-pontját. Ő lett a legjobb hondás!
A versenyt Mehdi Bennani nyerte meg a Loeb-istálló Citroënjével, megelőzve csapattársát, Tom Chiltont és a ladás Nicky Catsburgöt.

„Próbáltam végig óvatosan menni, mert nagyon csúszott az új aszfalt. Ilyen eredményre maximum jövőre számítottam, mert bele kell még tanulnom nagyon a kocsiba” – értékelt Ficza a futam után. Hozzátette, az esőben mindenki óvatosabban ment, ezért voltak kisebbek a különbségek.

A második futam nem sikerült ilyen jól Fecó számára, végül a 14. helyen ért célba. A versenyt az utolsó helyről kezdő Michelisz Norbert nagyszerű teljesítménnyel jött fel egészen a hatodik helyig, de kitört a Hondája kereke, így végül csak a 10. helyen végzett. A versenyt a vb-éllovas José María López nyerte meg a másik gyári Citroën, Yvan Muller előtt.

Kommentek