Covid

2022.01.09. 18:49

Feladta a harcot a 31 éves kismama szervezete a vírussal szemben

Néhány órája részvétnyilvánító sorok árasztották el a portálunknak néhány napja nyilatkozó dunaszentgyörgyi édesapa, Dömötör László Tamás közösségi oldalát, akinek gyermekét császármetszéssel segítették világra még december 26-án, miután feleségét Zsuzsannát súlyos koronavírus betegsége miatt lélegeztető gépre, majd mélyaltatásba kellett helyezni.

Gazsó Rita

Illusztráció: Shutterstock

Mint korábban megírtuk, súlyosbodó betegsége miatt a fiatal anyukát december 18-án szállították kórházba, majd néhány nap múlva a sürgősségi osztályra került. Állapotának romlása miatt végül orvosai úgy döntöttek, a baba egészsége érdekében a világra segítik. A kicsi a körülmények ellenére 2330 grammal és 49 centiméterrel, egészségesen jött a világra. Covid tesztje szerencsére negatív lett, úgy tudni, azóta szépen fejlődik.

Az édesanya állapota azonban meglehetősen hullámzó volt az elmúlt hetekben. Lélegeztetőgépre kötését követően veseműködése leállt, majd kezdett helyreállni. Gyógyulását a kétoldali tüdőgyulladás is nehezítette, sőt immunrendszerének gyenge állapota miatt vérmérgezést is kapott. Bár eredményei a férj szerint korábban elmondottak alapján bizakodásra adtak okot a múlt hétre, szervezete kezdett az antibiotikumokra pozitívan reagálni és laboreredményein is látszott a javulás, úgy tűnik szervezete elvesztette harcot a coviddal szemben.

Kérdésünkre akkor az édesapa elmondta: a súlyos helyzetet megelőzően sajnos egyikük sem kapott védőoltást, mostanra viszont László beoltatta magát. A kétgyerekes apukát a korábbi hírek szerint helyben sokan támogatták, úgy tudjuk, a családból a két nagymama és László sógórnője is segít.

A családapától korábban megtudtuk, Tolna-Mözsön dolgozik gépkezelőként, de a helyzetre való tekintettel táppénzre vették. Azt tervezte, hogy amíg felesége fel nem gyógyul, otthon marad a gyerekekkel. Nagyon bízott párja gyógyulásában, ezzel a helyzettel, úgy tűnt, nem is számol. Zsuzsanna mindössze 31 éves volt, halálával egy hároméves kislány és az újszülött kis Tamás maradt édesanya nélkül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában