Zöld Város program

2023.09.30. 07:30

Éjjel tudták szigetelni a szökőkút medencéjét

A zeneiskola előtt, illetve a Liszt Ferenc téren tartotta immár hagyományos sajtótájékoztatóját Gyurkovics János szekszárdi alpolgármester, amikor a Zöld Város Program állásáról számolt be.

Szepesi László

Prométheusz park

Forrás: MW

A nagyobb felületek burkolása két kivétellel elkészült, kezdte, még az Augusz-háznál és a járásbíróság körül kell lerakni a térköveket. A Luther téren, a múzeum előtt és a Babits kulturális központ előtt már készülnek a zöldfelület telepítésére, a Wosinsky és a Kölcsey lakótelepen a jövő héten készítik a járdákat. Folyamatosan történik az utcabútorok beszerzése, a fák, cserjék ültetésénél pedig majd arra vigyáznak, hogy az olyan időben történjen, amikor az a növényeket legkevésbé viseli meg.

Részt vett a sajtótájékoztatón Máté Péter képviselő, aki reagált a Wosinsky lakótelepen kivágott fák miatt érkezett panaszokra. Elmondta, voltak nyárfák, amelyek úgymond túlnőtték magukat, törékenyekké, így veszélyesekké váltak. Volt több szilvafa, amelyek potyogtak, ragacsosak voltak és vonzották a darazsakat. Egyébként azokat nem a város ültette, csak lettek. Két nagy fát pedig ifjító gallyazással visszavágtak, azt a szakma szabályai szerint tették, s azok a növények visszanyerik régi formájukat. A kivágott fák helyére pedig kerülnek újak.

Már néhány látványelem, beton ülőbútor végleges helyére került a Luther téren, illetve a Prométheusz parkban, folytatta Hámori Szabolcs, a HGT Invest Kft. ügyvezetője, kerékpártámaszokat állítottak fel, jövő héten pedig már padok is érkeznek.

Az időjárás egyébként a kezdetektől kedvezett az építőknek, Hámori Szabolcs inkább furcsaságként jegyezte meg, hogy szeptember vége ellenére túlságosan is meleg volt nappal, emiatt a Prométheusz parkban a szökőkút medencéjének speciális szigetelését éjjel, csak amikor a beton kihűlt, tudták elkészíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában