Zöld Város program

2023.10.13. 14:30

Határidőre elvégzik a belváros felújítását

Rácsokkal körülvett, szép, új padok mellett kezdődött a belváros zöldebbé tételéről szóló hagyományos sajtótájékoztató pénteken reggel Szekszárdon, a 160 lakásos épület és a Babits kulturális központ között.

Szepesi László

Gyurkovics János alpolgármester bejárta az építési területet (Fotó: M. D.)

Ott a frissen kihelyezett ülőalkalmatosságokat barbárok már az első napon megrongálták, megkarcolták, ragasztóval bekenték, ezért, hogy mikor a sok százmilliós munka befejeződik, épségben tudják majd a bútorokat is átadni, az építők – kényszerből – körbekerítették valamennyit, kezdte a tájékoztatót Gyurkovics János alpolgármester.

A július közepén kezdődött építkezés az utolsó harmadához ért. A központtól a vasútig vezető sétánynak a Garay Gimnázium felöli oldalán már teljesen kész a burkolata, ott a talaj előkészítése folyik, hogy mikor a vegetációs időszak lehetővé teszi, elültethessék a fákat, zöld növényeket.

A bíróság környékén, az Augusz háznál és az Auchannál is a vége felé tart a térkövezés, ezeken a helyeken a héten kicsit lassította a munkát az aknafedelek szintjének emelése, illetve, hogy olyan közmű aknákra is bukkantak, amelyek a terveken nem szerepeltek.

A Babits kulturális központ mellett, de másutt is már a játékok kihelyezését végzik. Máté Péter, a szekszárdi közgyűlés Fidesz frakcióvezetője hozzátette, biztos abban, hogy egy hónap múlva, a november 14-i határidőre befejeződik a munka, most a Wosinsky és a Kölcsey lakótelepen a járdák felújítása folyik, ezzel egy időben ott a játszóterek is készülnek. Valamennyi biztonságos, gumi borítású lesz, de nagyon kérnek mindenkit, hogy azok lefektetésekor, s utána legalább egy napig senki se lépjen a burkolatra, mert azzal javíthatatlan károkat okoznának.

Ugyanezt kérte Hámori Szabolcs, a HGT Invest Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy az új burkolatokat körülkerítik. Megérkezett valamennyi játék és a többi szabadtéri eszköz, azokat folyamatosan szerelik végső helyükre. A járdák aszfaltozásával kapcsolatban megjegyezte, mivel a lakóházaknak több bejárata van, mindig minden épület megközelíthető marad.

Elmondta azt is, hogy a héten megkezdték a Prométheusz parkban a szökőkút medencéjének burkolását, mellette pedig az utolsó bazaltkockákat rakják le. Teljesen elkészült a belvárost keletről határoló Luther téren a burkolat, ott már csak néhány szeméttartót, s egy-két díszítőelemet kell elhelyezni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában