Elsők a gyermekek

2024.02.21. 10:48

Egyre több az új és a felújított óvoda és bölcsőde Szekszárd környékén

„Magyarországon a magyar családok és a magyar gyermekek az elsők, ezt pedig nekik is érezniük kell. A családok anyagi támogatása mellett rendkívül fontos az intézmények, a bölcsődék, az óvodák, az iskolák fejlesztése is.“ — ezekkel a mondatokkal kezdődik a bejegyzés, ami Horváth István Facebook oldalán jelent meg.

Bencze Péter
Bogyiszlón 2022 márciusában elkészült a mini bölcsőde
Forrás: Facebook

Az országgyűlési képviselő azt írta: „ahol terveznek és építenek, ott van jövő és ott van jövőkép. 2010 és 2023 között az óvodai férőhelyek száma mintegy 18 ezer férőhellyel emelkedett, és az óvodák építésére, bővítésére több mint 320 milliárd forintot fordított a kormány.“

A bejegyzéshez Horváth István fotókat is mellékelt. Ezeken a körzetéhez tartozó, Bogyiszlón 2022 márciusában elkészült mini bölcsőde átadása látható. Horváth István körzetében egyébként csak az elmúlt időszakban több hasonló beruházásra is sor került. Őcsényben, a Magyar Falu Programnak köszönhetően tavaly sikerült a helyi óvodát felújítani. Bátán pedig lassan a végéhez ér az a beruházás, aminek eredményeként közel 400 millió forintból alakítanak ki egy új  bölcsődét. Mindezek mellett pedig Szekszárdon, a szőlőhegyi városrészben tavaly októberben adták át, a teljesen felújított, ötven gyermek számára ellátást biztosító óvodát, és a mellette működő, tizennégy fős minibölcsődét.

Forrás: Facebook

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában