Hat új jelölttel indul a jelenlegi polgármester Pakson (galéria)

Szabó Péter polgármester bejelentette, hogy ismét megméretteti magát a következő önkormányzati választásokon, majd bemutatta a FIDESZ-KDNP paksi képviselőjelöltjeit.

Gazsó Rita

A polgármester Szijjártó Pétert idézte, aki szerint a Paks 2-es beruházás olyan stabil, megbízható városvezetést igényel, amely az elmúlt években is volt

Fotó: Molnár Gyula

– Újra ringbe szállok a FIDESZ KDNP színeiben a polgármesteri posztért, szeretném folytatni azt az utat, amelyet városunk fejlődése érdekében megkezdtem. Természetesen ezt nem egyedül teszem, hanem egy felkészült, elhivatott csapattal, akiket most szeretnénk bemutatni a paksiaknak – jelentette be Szabó Péter polgármester pénteki sajtótájékoztatóján, a képviselőjelöltek gyűrűjében, akikkel közösen indulnak a június 9-i önkormányzati választáson.

A polgármester az eseményen bemutatta a FIDESZ KDNP helyi jelöltjeit a körzetek sorrendjében. Az egyes körzetben Pálmai Klára indul, a kettesben Tóth Imre, a hármas körzet jelöltje Molnár János, a négyesé Bizsi Sándor, az ötösben Hahn Krisztinát indítják, a 6-osban Benke Gábort, a hetedik körzetben Leber Ferenc, a nyolcadikban pedig Szél Benjamin a választó körzet jelöltje.

– Az elmúlt öt-hét évben több mint 14 milliárd forintot költött a városvezetés Paks infrastruktúrájának korszerűsítésére, közterületeink, közösségi tereink megújítására, zöldfelületeinek bővítésére. Büszkék vagyunk a Duna-parti sétány megszépítésére, ugyanígy az Atomtér teljeskörű, több mint kétmilliárd forintért megtörtént felújítására – emelte ki a városvezető a két talán legfontosabb megvalósított feladatot. Mint emlékeztetett, munkájukat országos szinten több fontos díjjal is elismerték, így megkapták a Családbarát-, a Klímabarát önkormányzat, a Virágos Magyarországért díjat vagy a Holnap Városa címet.

Az elkövetkező időszakról úgy fogalmazott, a jövőjüket a Paks 2-es beruházás nagyban befolyásolja, amely természetesen nem csak helyi szinten, de országosan, sőt Európában is kimagasló projekt. – Az új blokkokkal az erőmű nem csupán az országunk energiaellátását biztosítja száz évre, hanem városunk fejlődésének motorja is. Emlékeztetett a két nappal ezelőtt itt járt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szavaira, aki megerősítette, hogy Magyarország kormánya az erőműépítés mellett a város fejlesztésére is kiemelt figyelmet fordít.

– Nagyon sokat várhatunk a Paks2-es beruházás kapcsán városi szinten is – emelte ki Paks polgármestere, célozva arra a kész terveket tartalmazó, negyvenmilliárdos csomagra, amelynek részleteiről Szántó Zoltán alpolgármester is beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. Ezzel kapcsolatban jelezte, hogy az erről szóló kormányhatározat várhatóan már a tavaszi ülésszakon a kormány elé kerül, amennyiben elfogadják, forrást is rendelnek mellé. Végezetül Szijjártó Pétert idézte, aki úgy fogalmazott: a Paks 2-es beruházás olyan stabil, megbízható városvezetést igényel, amely az elmúlt években is volt és rendelkezésre állt itt, helyben, a kormány számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában