Felkészülési mérkőzés

2023.06.30. 14:00

Hazai pályán a Vasas ellen kezdi meg edzőmeccseinek sorát a Paks

Bognár György együttese szombaton 11 órakor az élvonalból kiesett Vasast fogadja.

Berg Sándor

Kovács Krisztián (zöldben) és a Paks első felkészülési mérkőzésére készül

Fotó: Molnár Gyula

A múlt heti faddi gálamérkőzése után szombaton az NB I-ből kiesett Vasas ellen játssza első hivatalos felkészülési mérkőzését az OTP Bank Ligában legutóbb ötödik helyen végző Paksi FC. A 11 órakor kezdődő találkozót a szurkolók ingyenesen tekinthetik meg.

A két csapat négyszer találkozott egymással a 2022/2023-as szezonban, a bajnokság fővárosi meccsein előbb 2–2-re végeztek, majd a Paks nyert 3–2-re, viszont a két találkozó között az atomvárosból a Vasas mindhárom pontot elvitte (0–1). A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében a XIII. kerületi gárda emlékezetes mérkőzésen nyert 3–2-re.

Az angyalföldieknél jelentős változás történt azóta, hogy sereghajtóként búcsúztak az élvonaltól. Kölcsönszerződése lejárta után Balogh Norbert Dunaszerdahelyre, Iyinbor Patrik pedig a Ferencvároshoz tért vissza, de távozott Bobál Gergely, Dombó Dávid, Géresi Krisztián, Hidi Patrik, Pátkai Máté, a gyenge szereplés miatt idény közben az NB III-as kerethez száműzött Feczesin Róbert és a szekszárdi nevelésű Márkvárt Dávid, míg Hegedűs János és Silye Erik éppen Pakson kötött ki.

Desits Szilárd vezetőedző együttese – melynek stábjában ott van a korábbi atomvárosi másodedző, Ferenczi István – szerdán lejátszotta első edzőmeccsét. A Jova (Uram) – Ódor (Szilágyi), Hidi M. (Ihrig-Farkas), Szivacski (Deutsch), Papp (Baráth) – Berecz (Sztojka), Rab (Holender), Hinora (Kapornai) – Cipf (Girsik, Faragó), Novothny (Urblík), Radó (Zimonyi, Szalai) összeállítású gárda 1–1-re végzett a szlovák másodosztályban harmadik helyen végzett Komarnóval.

A paksiak június 19-én kezdték meg a felkészülést, a Vasas után július 5-én az NB II-es Siófokot fogadják, majd három napra rá a szintén másodosztályú Budafokot látják vendégül. A szlovéniai edzőtábor előtt 12-én Szegeden lesz jelenése Bognár György csapatának. A bajnoki szezon július utolsó hétvégjén kezdődik, az első fordulóban az újonc MTK Budapesthez látogatnak a zöld-fehérek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!