Női futsal NB I

2023.09.09. 11:26

A bajnoki döntőnél nem adják alább idén Tolna-Mözsön

A női élvonalbeli futsalbajnokságban a döntőbe jutás az elvárás a 2F-Bau Tolna-Mözsnél, ennél „kevesebb” csalódást jelentene Reveland Zoltán vezetőedzőnek.

Berg Sándor

Folk Zsuzsannával (kék-fehérben) válogatott játékossal erősített a Tolna-Mözs

Fotó: Mártonfai Dénes

A korábbiakhoz képest valamivel később vette kezdetét a közös munka a Tolna-Mözsnél, edzőmeccseket is csak a hazai rendezésű Thelena Kupán játszott a csapat, igaz, azt veretlenül meg is nyerte.

„Még egy-két hetet csúszhatott volna a kezdés, mert azt nem állítanám, hogy készen állunk a rajtra, de már nagyon várjuk azt – nyilatkozta lapunknak Reveland Zoltán. – Rögtön egy rangadóval kezdünk a TFSE ellen, emiatt talán mindegy is, hogy négy vagy hat hét felkészülésen vagyunk túl, hazai pályán egy derbinél nem is kell nagyobb motiváció.” 

A játékoskeretről elmondta, mind létszámban, mind minőségben erősebbek lesznek a tavalyinál. Kulcsár Panna és Sereg Zita távozott, Csapó Orsolya sérülése továbbra is makacskodik, míg a csapatkapitány Szalkai Kitti munkahelyi elfoglaltsága miatt kevesebb mérkőzésen lesz bevethető. A hiányzókat viszont sikerült pótolni, a helyi nevelésű Folk Zsuzsanna személyében válogatott játékos érkezett a TFSE-től, Fekete Edina a Csepeltől jött, Ferencz Flóra és Krák Edina kétéves kihagyás után tér vissza, míg Paranai Enikő a nagypályáról váltott át a futsalra. 

Továbbá jó hír, hogy a tavaly júliusban belső térdszalagszakadást szenvedő Vámosi Georgina zöld utat kapott orvosától, így jövő héten teljes értékű edzésmunkát végezhet. 

„A tizennégy fős keret bőven elég arra, hogy az esetleges hiányzók ne érintsenek minket olyan módon rosszul, mint az előző idényben, hogy létszámhiánnyal küzdjünk – folytatta a vezetőedző. – Az erősítéseket és a bajnokság erejét nézve a bajnoki döntő a cél, más eredmény csalódás lenne. A DEAC kiemelkedik a mezőnyből, a TFSE pedig talán annyit gyengült, mint amennyit mi erősödtünk, így a fővárosiakkal szállhatunk arcba a döntőért. Kupában a Final Fourba szeretnénk jutni, de ehhez a sorsolásnál a szerencsére is szükségünk lesz.”

Az legutóbbi három idényben egy bajnoki ezüst- és két bronzérmet, valamint a kupában kétszer döntőző tolna-mözsiek vasárnap 17 órakor fogadják az előző idény bajnoki döntősét, a TFSE-t.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!