Kapitális halfogások

2016.07.19. 15:49

Kapitális harcsát fogott a férfi Pakson - fotó!

Rekordméretű – majd’ két és fél méter hosszú, száztíz kilós – harcsát fogott Krieser János az Atomerőmű Horgászegyesület Füzes taván.

TEOL

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Krieser János a hatalmas harcsával (Fotó: V.T.)
[/caption]Nem ez volt a horgász első halóriása, hatvan-nyolcvan kilogrammos példányt már sokszor sikerült zsákmányolnia. A halóriást természetesen nem volt könnyű legyőzni, kemény, izzasztó, nagyjából negyedórán át tartó fárasztás után járt sikerrel Krieser János. A kapitális példány hitelesítése megtörtént, hossza 230 centiméter volt és 110 kilogrammot nyomott, ami – mint az Atomerőmű Horgászegyesület honlapján olvasható – alig marad el az országos listavezetőtől, a rekord 113 kg.

Az egyesület tagja kifejezetten elhivatott horgász, jobbára harcsára „vadászik”, de szívesen fog más halakat is. Tavasztól őszig nagyjából kétszáz éjszakát tölt kint az Atomerőmű Horgászegyesület tavainál. Ehhez nemcsak a szükséges felszerelés – horgászágy, sátor – van meg, hanem felesége támogató hozzájárulása is – mondja nevetve.

A horgászat számára – mint szavaiból kiderül – a tartalmas időtöltésen túl rekreációt is jelent. Nagyon szereti a szép, nyugodt környezetet, amit a horgásztó környéke kínál. A friss levegő, a horgászattal járó mozgás stresszoldásra, egészségmegőrzésre is kiváló és élménynek sem utolsó még akkor sem, ha nincs fogás, hiszen hol egy kacsacsalád, hol egy gólya csal mosolyt a pecás arcára. Krieser János nem hajt arra, hogy mindig legyen zsákmány, más sem várja el tőle, mégis ismert arról, hogy gyakorta vonja magára a figyelmet kapitális fogásokkal.

Ez volt a kilencedik harcsa, ami mindenképpen említésre méltó, fogott 51, 60, négy alkalommal 70 kilósat, és egy-egy 85-87 kilogrammosat. A mostanit, amit az elmúlt hétvégén szombatról vasárnapra virradóra, egy óra után akasztott meg, elsőre 90 kg körülire tippelte. Azt, hogy melyik horgászhelyre érdemes kitelepedni, ösztönből tudja, azt viszont már a rutinjának köszönheti, hogy ha megvan a halóriás, azt hogyan kell kifogni.

Még e tudás tükrében sem volt könnyű megbirkózni a mostani harcsával, aminek elejtésében a körülmények is segítették, hiszen a part közelében már sekély a horgásztó, így a harcsa csak vízszintesen tudott mozogni, ami erejét gyengíti. Még ezzel együtt is igen izzasztó, nagyjából negyedórás művelet volt. A horgászathoz vékony, 40-es fonott, 60 kg szakítószilárdságú zsinórt, nagy úszót és élő kishalat, jelesül egy 5 dkg-os karikakeszeget használt.

Kattintson ide a fotóért!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!