Női kosárlabda

2022.11.21. 20:12

Az ügyvezető szerint ez a fejlődés magával hozza majd az idegenbeli sikert

Szabó Gergő ügyvezető-elnök biztos benne, hogy az Atomerőmű KSC Szekszárd hamarosan az Euroligában is megszerzi első idegenbeli sikerét.

TEOL

Szabó Gergő ügyvezető-elnök (jobbról) szerint jó úton járnak a szekszárdiak

Fotó: Makovics Kornél

A női válogatottak világbajnoki selejtezői miatt a hónap végéig szünetel a magyar bajnokság és az Euroliga küzdelemsorozata. Az Atomerőmű KSC Szekszárd legközelebb november 30-én a VBW CEKK Cegléd otthonában lép pályára, a nemzetközi porondon pedig csak december 7-én lesz újfent jelenése, mégpedig a Tango Bourges Basket vendégeként.

Izgalmas és mozgalmas napok vannak a szekszárdiak mögött, akik előbb az Euroligában verték meg a török Fenerbahcét, aztán a női NB I-ben győzték le az itthon és Európában is egyeduralkodó Sopron Basketet, majd pedig az ezidáig utolsó meccsükön a görög Olympiakoszt múlták felül.

Szabó Gergő ügyvezető-elnök a klub hivatalos honlapjának elmondta, a szezont optimistán várta, és bízott az első Euroliga-siker kiharcolásában, de arra nem gondolt, hogy az első négy El-találkozójuk közül kettőt is megnyernek, ráadásul Prágában és Valenciában is volt esélyük a sikerre. 

Amennyiben így fejlődik tovább a csapat, akkor biztos vagyok benne, hogy megszerezzük az első idegenbeli győzelmünket is”mondta Szabó Gergő, aki hozzátette azt is, hogy a szezon elején még érződött, hogy kicserélődött a keretük, ám most már jó úton jár a társaság. „Persze ez egy olyan sport, ahol a végén kell igazán jónak lenni, és akkor kell még egy kis szerencse is”húzta alá.

„Az Olympiakosz elleni meccs után mondhatnám, hogy egy hét szünet következik, de mivel sok válogatott játékosunk tagja a felnőtt, illetve az utánpótlás válogatottaknak, így ez csak néhányukra igazfolytatta.Három amerikai játékosunk hazautazott, mivel most van egy hosszabb szünetre lehetőségük. Kedden pedig már megkezdjük az edzést a felnőtt válogatottak nélkül. Cyesha Goree, Studer Ágnes és Miklós Melinda 28-án térnek vissza és gyakorlatilag egyből kezdünk is, hiszen 30-án már bajnokit játszunk Cegléden. Ettől kezdve pedig indul az újabb szerda-szombat ritmus, remélhetőleg minél több győzelemmel”reménykedett a klubvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!