A dombóvári Tieger Endre ötödször nyert a Nemzeti Vágtán – október

Lassan itt az év vége, itt a számvetés ideje. Olvasóink megszokhatták már, hogy évek óta mi is visszapillantunk az esztendő vármegyei történéseire. Most sem teszünk másként, visszaemlékezésünket 2023 októberével folytatjuk.

Teol.hu

A dombóvári Tieger Endre ötödször nyerte meg a Nemzeti Vágta fogatversenyét

Fotó: Komka Péter

Lovassport Ötödik alkalommal nyerte meg a Nemzeti Vágta fogatversenyét a dombóvári Tieger Endre. Az örökifjú hajtó unokájával, a legifjabb Tieger Endréve harmadszor ért fel a csúcsra. A két kiváló kisbéri félvér, Forrás Froton és Forrás Forell harmadszor repítette a csúcsra a párost. >>>Részletek!

Kosárlabda Két euroligás szezont után az Európa-kupában indult a Tarr KSC Szekszárd, amely a cseh Levhartice Chomutov ellen nyert 76–65-re. >>>Részletek!

Futás Négy év után rendezték meg a Bonyhád és Bátaszék közötti BB24 elnevezésű futóversenyt, amelyen közel kétszázan indultak, s a szervezők tizenegy kategóriában hirdettek győztest. >>>Részletek!

Díjátadó A tavaszi idény legjobb futballistáinak adtunk át elismerést a Horfer Serleg szekszárdi üzletében. A Tolnai Népújság és a TEOL.hu ajándékait a megyei élvonalból Kovács Erik (szakmai díj) és Simon Tibor (közönségdíj), a megyei második vonalból Régi Dominik (szakmai díj) és Seregi Szabolcs (közönségdíj) érdemelte ki. Fair Play-díjat kapott Pájer Tamás, a regölyiek futballistája, aki az iregszemcseiek ellen visszavonatta a játékvezetővel a befújt tizenegyest, mondván nem szabálytalankodtak ellene. >>>Részletek!

Cselgáncs Hetedik aranyérmét nyerte az országos bajnokságon a paksi Pupp Réka, aki az 52 kilogrammosok súlycsoportjában végzett az első helyen. A zalaegerszegi megmérettetésen egy ezüst is jutott a paksiaknak: Gercsák Szabina 70 kilogrammban lett második. >>>Részletek!

Autósport Négy év kihagyás után tért vissza a pályaautózás világába a bonyhádi Amrein Roland, aki a Közép-Európai Zóna Kupa balatoni versenyén mindkét futamában az első helyen végzett Renault Cliója volánja mögött. >>>Részletek!

Asztalitenisz Hatvankilenc éves korában váratlanul elhunyt Németh Zoltán a Tolna vármegyei asztaliteniszsport jeles képviselője. >>>Részletek!

Kosárlabda Kirúgta Csirke Ferencet az Atomerőmű SE NB I-es férficsapatának vezetése. A szakember négy vereséggel indította a szezont, s nem sokkal több mint egy év után 19 győzelemmel és 22 vereséggel, a paksi klub egyik leggyengébb mutatóit produkálva távozott. Utódja a szlovén Sebastjan Krasovec lett. >>>Részletek!

Karate A Bátaszék SE lett a wado stílusú magyar bajnokság legeredményesebb csapata. Nagy Ákos tanítványai 16 arannyal, 4 ezüsttel és 9 bronzéremmel zárták a viadalt, amelyen nagy fölénnyel végeztek az első helyen. >>>Részletek!

Kosárlabda Vereséggel debütált az Atomerőmű SE kispadján Sebastjan Krasovec. A szlovén szakember a szombathelyi Falco KC otthonában szenvedett 88–69-es vereséget a piros-kékekkel. >>>Részletek!

Labdarúgás Két év alatt a második aranyérmét szerezte a koreai fociligában Ádám Martin. A Paksi FC egykori klasszis támadója – aki 2022-ben 31 találattal gólkirály volt az NB I-ben – öt góllal és öt gólpasszal járult hozzá az Ulszan Hyundai sikeréhez. >>>Részletek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!