Kiszli Vanda duplázott a vb-n, brutális volt az idei BrutálAtom, a Tarr Kft. lett a szekszárdi kosárklub névadója – szeptember

Lassan itt az év vége, itt a számvetés ideje. Olvasóink megszokhatták már, hogy évek óta mi is visszapillantunk az esztendő vármegyei történéseire. Most sem teszünk másként, visszaemlékezésünket 2023 szeptemberével folytatjuk.

Teol.hu

A maratoni kajakos Kiszli Vanda nyerte meg a nőknél a BrutálAtom klasszikus versenyszámát

Fotó: Molnár Gyula

Szeptember

  • Kajak-kenu Két aranyéremmel és egy ezüstéremmel zárta a Dániában rendezett maratoni világbajnokságot Kiszli Vanda. Az Atomerőmű SE klasszisa a hagyományos távon egyesben és Kőhalmi Emesével párosban is nyert, a rövidkörös versenyen pedig második lett. >>>Részletek!
  • Labdarúgás Tíz mérkőzés, kilenc győzelem és egy vereség után leváltotta az amúgy kiváló munkát végző Máté Csabát az NB I-es focibajnokságban címvédő és rekordbajnok Ferencváros, amely a szerb Dejan Sztankovicsot ültette a kispadra. A szekszárdi szakvezető korábban Ricardo Moniz, Thomas Doll, Szerhij Rerbov, Peter Stöger és Sztanyiszlav Csercseszov másodedzője is volt. >>>Részletek!
  • Testnevelők Zombán tartották a Tolna vármegyei testnevelők tanévelőkészítő értekezletét. A fő téma természetesen a budapesti atlétikai világbajnokság volt, Scheidler Géza, a Magyar Atlétikai Szövetség bonyhádi sportszakmai igazgatója, valamint Szemerei Levente maratonfutó, és edzője, Szőke Gergő tartott élménybeszámolót. 
  • Motokrossz Nézőcsúcsot hozott a magyar bajnokság aktuális fordulójának zombai futama, amelyen százkét versenyző állt rajthoz. >>>Részletek!
  • Labdarúgás Leváltotta Turi Zsoltot az NB III-as bajnokságban szereplő Szekszárdi UFC, amely az eddigi másodedzőnek, Mészáros Istvánnak szavazott bizalmat. Turi majdnem három év után, 33 győzelemmel, 22 döntetlennel és 45 vereséggel búcsúzott a tolnai vármegyeszékhelytől. >>>Részletek!
  • Kosárlabda A házigazda Atomerőmű SE férficsapata megnyerte az idei Morgen Ferdinánd-emléktornát, miután a döntőben 97–92-re legyőzte a Kometa Kaposvár együttesét. A paksiak 2019, 2020 és 2021 után negyedik alkalommal végeztek az első helyen. >>>Részletek!
  • Kosárlabda Az Atomerőmű KSC Szekszárd nyerte meg a Sió Kupa női felkészülési tornát, miután a fináléban 94–74-re legyőzte az NKA Universitas Pécs csapatát. A kék-fehéreknek ez már a tizedik elsőségük volt a bajnoki szezon előtti hagyományos, immáron 54. alkalommal megrendezett kupán. >>>Részletek!
  • Jégkorong Gyermekkori álma valósulhatott meg a szekszárdi tehetséges hokikapusnak, Megyeri Zsolt Zsigmondnak, aki a kanadai Rattlers Jr. Hockey Clubban bizonyíthatja képességeit. >>>Részletek!
  • Labdarúgás Több mint 33 év után győzte le a szomszédvári rivális Tevel Medosz SE-t a Kisdorogi FC a vármegyei kvalifikációs bajnokságban. Dávid és Góliát harcát – ahogy azt akkor lapunkban is írtuk – idegenben nyerte meg 3–2-re a Dorog. >>>Részletek!
  • Atomfutás Brutális versenyeket hozott az idei Atomfutás, amelyre idén ezerötszázan neveztek. A legnehezebb számot, a BrutálAtom klasszikus távját a nőknél a maratoni kajakos Kiszli Vanda, a férfiaknál a kosárlabdázó Pavlik Botond nyerte. >>>Részletek!
  • Labdarúgás Edzőt váltott a Majosi SE, amelytől távozott Kardos Ernő, s amelynek kispadjára Csillag László ült le.
  • Kosárlabda Új névadót jelentette be a szekszárdi kosárklub. A Bodri Birtokon tartott sajtótájékoztatón derült ki, hogy a 2023/2024-es idényben Tarr KSC Szekszárd néven szerepel a vármegyeszékhely női csapata. >>>Részletek!
  • Kosárlabda Az Atomerőmű SE férficsapata szolnoki vereséggel (67–73), a Tarr KSC Szekszárd női csapata pedig egy szigetszentmiklósiak elleni szoros győzelemmel (79–77) indította a 2023/2024-es NB I-es kosárbajnokságot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!