Történelmet írt a Fradit legyőző, s ezzel őszi bajnoki címet szerző Paksi FC – december

Lassan itt az év vége, itt a számvetés ideje. Olvasóink megszokhatták már, hogy évek óta mi is visszapillantunk az esztendő vármegyei történéseire. Most sem teszünk másként, visszaemlékezésünket 2023 decemberével folytatjuk.

Teol.hu

A Paksi FC játékosai megköszönik a szurkolást a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában játszott Paksi FC–Ferencvárosi TC mérkőzés után

Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Gála Nyolc sportolót díjaztak a Bátaszék SE hagyományos év végi gáláján. Három karatéka, három futballista, egy kosárlabdázó és egy úszó érdemelte ki az elismerést. >>>Részletek!

Kosárlabda A szezon győzelmét aratta a Tarr KSC Szekszárd, amely a női NB I rangadóján tizenöt pontos különbséggel legyőzte hazai pályán a bajnoki címvédő Sopron Basket csapatát. >>>Részletek!

Kajak-kenu Arany zónás és zöld zónás eredményekért hajtottak a fiatalok Pakson, a hagyományos, regionális fizikai felmérőn. >>>Részletek!

Labdarúgás A Paksi FC 3–2-re legyőzte a Ferencvárost az OTP Bank Ligában, s ezzel eldőlt, hogy első helyen zárja az őszi idényt az NB I-es focibajnokságban, amelyre még nem volt példa, amióta a gárda 2006-ban feljutott az NB I-be. >>>Részletek!

Sakk Az Atomerőmű SE nagymesterét, Berkes Ferencet választotta a Magyar Sakkszövetség az év legjobb férfi sakkozójának. A 38 éves sportoló 2018 után érdemelte ki ismét az elismerést. >>>Részletek!

Női labdarúgás A német Bundesligában szereplő Hoffenheim hívta próbajátékra Acsádi Petrát és Kágyi Kírát, a Szekszárdi WFC NB I-es csapatának korosztályos válogatott futballistáit. >>>Részletek!

Kajak-kenu Aranylapát-díjjal ismerte el a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a tolnai edzőpáros, Barina József és Barináné Ritt Gabriella sportágban végzett több évtizedes utánpótlásnevelő munkáját. >>>Részletek!

Cselgáncs Hangyási László mesteredző nevét viseli a Pakson átadott vadonatúj dzsúdóközpont. >>>Részletek! 

Kosárlabda Elbúcsúzott a női Európa-kupától a Tarr KSC Szekszárd, amely hazai pályán és idegenben is tizenkét pontos különbségű vereséget szenvedett a spanyol Spar Girona csapatától. >>>Részletek!

Elismerés Húsz sportág huszonkét szakágának 259 sportolóját díjazta a Tolna Vármegyei Diáksport Tanács a 2022/2023-as tanévben nyújtott kimagasló eredményeiért. >>>Részletek!

Kosárlabda A szekszárdi klub saját nevelésű játékosa, Studer Ágnes közös megegyezéssel távozott a török Mersin csapatától, s a francia Carolo Basket együtteséhez szerződött. >>>Részletek!

Elismerés Sportgála keretében díjazták a legjobb teljesítményt nyújtó dombóvári sportolókat. >>>Részletek!

Kosárlabda A Tarr KSC Szekszárdot erősítő Boros Júlia, Horváth Bernadett és Miklós Melinda is bekerült Székely Norbert szövetségi kapitány olimpiai selejtezőjére készülő bő válogatott keretébe. >>> Részletek!

Teremfoci A profiknál a Palermo V&Periko, az amatőröknél a Welorex SSC nyerte meg a bátaszéki sportcsarnokban megrendezett Fenyő Kupát. A két ünnep közötti időszak legrangosabb téli tornáján tizenegy profi és tíz amatőr csapat lépett pályára. >>>Részletek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!